Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Bana önce rakibini söyle!

Türkçe'de bir deyim vardır. 'Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim' diye. Bunu ilk yarı için şöyle değiştirebiliriz. 'Rakibini söyle, sana ne oynadığını söyleyeyim.'
Koca 45 dakikada Beşiktaş kalecisi bir defa yere yattı. Onda da top arkadaşı tarafından gönderilen tehlikeli bir geri pasından. Peki Beşiktaş hiç mi bir şey yapmadı, hayır!. Onlar da güzel şeyler yaptılar. Ama Konya ilk 45 dakika çok kötü olduğu için Beşiktaş iyi gözüktü. Ve maçı 3-0'a getirdiler.
Güzel de goller atıldı. Organize. İkinci yarı Konya biraz kımıldamaya başladı. Bayağı iyi mücadele etmeye başladılar. Nitekim 3-1'den sonra bu sefer Beşiktaş panikledi. Aslında maç Beşiktaş'ın istediği şekle dönmüştü. Konya arka tarafta açık alanlar bırakıyordu. Siyah-beyazlılar zaman zaman iyi çıkmalarına rağmen finalde topu iyi kullanamayınca, maç hep korku filmi gibi oldu. Konya ikinciyi bulsa Beşiktaşlıların elleri ayakları kesilecekti.
Konya'nın attığı golde Beşiktaş kalecisinin hatası var. Önce Aksaray'a gitti, sonra Eminönü'e geldi, sonra da golü yedi. Aksaray'a gitmeye karar vermişsen gidip orada işi bitireceksin. Eğer yarı yolda döneceksen o zaman Eminönü'ndeki durağında bekleyeceksin. Yalnız 10 dakika sonra bir top çıkarttı. Mükemmel. Hatasını affettirdi.

YERE DÜŞMELERİNİ ÇÖZEMEDİM
Beşiktaş'ın attığı birinci golde Almeida'nın iyi ki ayağı kaydı. Yere düştü, sonra arkadaki arkadaşı golü yaptı. Ayakta kalıp topa girse ofsayt olacaktı. Almeida'nın ayağı kayıp yere düşmesi deyince, dün futbolcuların yere düşmelerini bir türlü çözemedim. Maçtan evvel bir saat ısınma yapıyorlar. Demek ki ısınmada dalga geçmişler. Tam ısındıktan sonra yükleme yapmamışlar. Yani ani hareketlerdeki sahanın kayganlığını çözemediler. Böyle üst düzey takımlarda çeşit çeşit krampon olması lazım veya ayakkabı. Bir kulüp her şeyiyle profesyonel olmalı. Malzemecisi dahil.

JENERATÖRLE MAÇI OYNATMAK LAZIM
Dakika
88: Işıklar sönüyor en az 7-8 dakika bekleniyor. Gece maçlarının özellikle jeneratörle oynanması lazım, şehir cereyanıyla değil. Eğer jeneratör arızalanırsa şehir cereyanını sokacaksın devreye. Çünkü jeneratörün arızalanma olayı şehir cereyanının arızasından daha azdır riski. Artık zamanımızda ikisini de otomatik devreye sokup çıkaran sistemler var. Yani oyun hiç durmadan devam ediyor. Ama biz ihtiyar futbolculara para yatırmaktan bu işlere vereceğimiz üç beş kuruştan kaçıyoruz.

GÖKHAN'IN KAFASINI KARIŞTIRIYORLAR
Hakemi
zorlayacak bir maç olmadı. İki takım futbolcuları da iyi niyetli mücadele ettiler. Bilic, Fenerbahçe maçını da düşünerek Almeida ile Fernandes'i dışarı aldı. Hadi Almeida da haklı. Milli takımda oynadı. Fernandes nerede yoruldu ki oyundan çıkarıyor. Ama 'Sakatlığı vardı. Onu düşündüm' diyebilir. Gökhan Töre kötü maçlarına göre biraz daha kımıldadı. Ama sezon başındaki Gökhan değil. Belki de çocuğun kafasını fazla karıştırıyorlardır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA