Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Sadece kendimizi avutuyoruz

6 tane gol var, iki kırmızı var, sarı var, heyecan var. Ama iki takım da çıksın Avrupa'ya bu futbollarıyla ne yaparlar? Hiçbir şey. Kendimizi avutuyoruz. Biliyorum "Daha ne istiyorsun kardeşim. Hop oturtup hop kalktık" diyebilirsiniz. Ama fazla uzağa gitmeyin, bir kişi eksik oynayan Real Madrid'in G.Saray'ı ne hale getirdiğini düşünün. O zaman ne demek istediğimi anlarsınız.
Kaliteli liglerde bir kişi eksik çok şey fark eder. Bizim gibi liglerde hiçbir şey fark etmez. Neden? Çünkü ondan faydalanamazlar. F.Bahçe eksilmiş, Beşiktaş hala yan ve geri pas yapıyor. Diyeceksiniz ki, "İlk yarıyı da 3-2 önde kapatıyor." Yakalamışken 5 yapacaksın. Yapamazsan dün geceki gibi olursun. Çok pozisyon var. Sabah kadar tartışabiliriz. Ama maçın dönüm noktası Necip'in atılması. Yani kilit pozisyon.

MEİRELES TEDAVİ GÖRMELİ
Cüneyt Çakır dün gece verdiği çoğu kararda haklı. Ama Necip'in kırmızısında haksız. Peki Cüneyt Çakır bu kararı nasıl verdi? Çok basit. Fener'den attığı futbolcu yani Meireles son derece doğru. Ama hem Fener takımından, hem de tribünden inanılmaz baskı var. Beşiktaş'tan biri eksiltilmeli. Hep eski kafa. Cüneyt'te de bu genetik olsa gerek.
30. dakikada Meireles'in gördüğü kırmızı kart sapına kadar doğru. Pardon, baldırına kadar doğru! Bu Meireles herhalde Türkiye'den gitmek istiyor. Bu kadar para alan bir adam takımına bu kadar ihanet ettiği görülmemiş bir olay. Ama bakıyorum F.Bahçeli taraftarlar oyundan çıkarken Meireles'i alkışlıyorlar. Bu oyuncunun Fener yönetimi tarafından irdelenmesi lazım. Ya gitmek istiyor ya da başka sorunları var. Yoksa iki yıldır bu hareketleri yapacak futbolcunun psikolojik tedaviye göndermek lazım. Ama bakıyorum görünüşte hiç de aptal bir adama benzemiyor. Gayet de zeki. Herhalde bir bildiği vardır.
F.Bahçe'nin 37. dakikada attığı ikinci gol ofsayt değil. Cüneyt Çakır Emenike'ye bir sarı kart gösteriyor. Seyretsin görsün. Ya kırmızı vereceksin ya sarı da vermeyeceksin. 90+5. dakikada Kuyt'un istediği penaltı, penaltı değil.
Maçın iki tane ana kritik noktası var. Biri Necip'in atılması. Devamında ikincisi Kuyt'ın faul yaptığı gerekçesiyle sayılmayan gol. Bence orada faul yok.


***
KUYT'A YAKIŞTIRAMADIM

Beşiktaş ikinci golü yiyor. 5 defans oyuncusu var, sarı-lacivertlilerin iki hücumcusu. O zaman ağlamayacaksın. Cüneyt Çakır, Kuyt'a bir sarı kart gösterdi. Aslında Hollandalı Türkiye'ye geldiğinde bu zihniyette değildi. Ama baktı ki Türkiye'de bu işler böyle oluyor. Bırakın düşmeyi, darbe yemeyi Kuyt'a tramplenden havuza atlama şampiyonluğu verilir bu harekete. Bu kalitede bir oyuncuya yakıştıramadım.
Fernandes yine sahneye çıkamadı. İstanbul gecelerinde verdiği enerjinin yarısını sahada sarf etse 10 kişi kalan F.Bahçe'ye karşı büyük etkinlik sağlarlardı. Aslında siyah-beyazlılarda bir isim daha var. Gökhan Töre. Sezona iyi başladı ama şimdi kendini ya Maradona zannediyor ya Messi. Oyundan alınana kadar Beşiktaş'ı 10 kişi bıraktı. Bilic'in ona tahammülüne inanamadım. Siyah-beyazlıların dün gece yaptığı olumlu hareketleri topa fazla vurmadan pas yaparak orta alana çıkmalarıydı. Böyle yapınca F.Bahçeli oyuncuları sinirlendirdiler. Oğuzhan'ın 60. dakikadan sonra yürüyecek hali kalmadı. F.Bahçe'deki dün gece en verimli oyuncu Alper'di. Çok şey yapmaya çalıştı, başarılı da oldu.

***

WEBO İÇİN NEDEN BU KADAR BEKLEDİN?
Rakip 11 kişi oynuyor. Sen eksiksin. Webo'yu 90 artıda almak için niye bekledin? O zaman Webo'yu bir kavanoza koyup çubuk turşusu diye yedek kulübesinde tutsaydın. Demek ki teknik direktörler de oyunun akışından kurtulacaklar. Akıntıya gitmeyecekler. Ve çabuk karar alacaklar. Ersun hoca herhalde 90 artılarda maç kaznmaya alıştığı için yine öyle bir görüntü bekledi. Aynı şeyleri Bilic için de söyleyebiliriz. Bu sonuç G.Saray'a yaradı. Tabii hangi G.Saray'a? Hala hazırdaki enkaz G.Saray'a yaramaz. Tabii bir sihirli değnek onlara dokunmazsa!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA