Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

G.Saray'ın sorunu kadro çarpıklığı

Türkiye Ligi'ndeki klasik Galatasaray'ı seyrettik. Gençlerbirliği'nin ne yapacağı ve ne yapamayacağı belli. Türkiye Süper Ligi'nde G.Saray'ın ne yapacağı da belli. Galatasaray'da kesinlikle kadro çarpıklığı var. Bunun sorumlusu da kesinlikle Mancini değil. Galatasaray şampiyonluğa gidecek, rakip de Gençlerbirliği. Genelde kapanacak olan takım Gençlerbirliği. Peki Galatasaray'ın bu kapanan takıma karşı ne yapması lazım?

İĞNE DELİĞİNDEN GEÇERSE!
Topu yan çizgilere götürüp, bu yan taç çizgilerini köküne kadar kullanması gereken takım Galatasaray. Neden? Çünkü buraları kullanınca rakip defans "ramazan pidesi" gibi açılacak. Top da kenardan geldiği için rakip defans oyuncuları hem topa bakacaklar, hem topa doğru, psikolojik olarak ellerinde olmadan o tarafa doğru yürüyecekler. Hem de rakip hücum oyuncuları yanlarına ve arkalarına bakarak gidecekler. Peki bu görüntüde hatayı en fazla yapacak olan kim? Defans oyuncuları!
Şimdi dönelim G.Saray'a; Onlar ne yapıyorlar? Burak, Umut, Drogba, bir de arada Sneijder giriyor, etti 4... Rakipten de en az 5 oyuncu orada, onları karşılıyor. Yani ceza alanı ön çizgisinde kaç kişi oldu? Tam 9 kişi! Topu nereden geçireceksin? İğne deliğinden. O da geçerse! Peki bu kadar kalabalık Eminönü pazarı gibi, kime yarar? Gol yemeyecek takıma. Bakınız hep şunu söylerim; "Fazla seks yaparsanız çocuk olmaz. Herşeyi zamanında yapacaksınız ve kitabına uydurarak..." Geçtiğimiz maçlarda ve dün gece Galatasaray bunu yapamadı.
Sebebi de kesinlikle kadro yapısı. Bakın şöyle bir Galatasaray'a kenarları kullanacak ve etkili orta yapacak kaç tane oyuncusu var? Bu kadar kalabalık forvetle bir halt yapamazsın.

DROGBA'NIN GOLÜ OFSAYT
Galatasaray
takımında Semih hatasız oynadı. Çok faydalı işler yaptı. Neden? Çünkü basit oynadı. Galatasaray orta sahasında Sneijder ile Selçuk'u karşılaştırıyorsunuz; aldıkları paralara bakıyorsunuz, yaptıkları işlere bakıyorsunuz, inanılmaz derecede ters orantı var. Drogba'nın attığı golde bence ofsayt var. Metre ile ölçülmez ama santimle ölçülebilir. Burak 51. dakikada boş kaleye topa vuracağına yanındaki arkadaşına pasını verse dün akşam Galatasaray sahadan galip ayrılırdı. Ama bu Burak'ın yaptığı sürpriz birşey değil! Burak'ın klasik hareketlerinden biri bu! Onun için de Avrupalı Burak'a yandan bakıyor.

İDARE EDECEKSEN BIRAK!
Drogba
sakatlanıp çıkana kadar 5 tane okkalı tekme yedi. Sonra da sakatlandı ve sakat sakat oynamaya devam etti. Peki bunun sorumlusu kim? Hakem Yunus Yıldırım. Peki Yunus Yıldırım FIFA hakemi olabilir mi? Hayır!
Peki Yunus Yıldırım'dan bundan sonra birşey olur mu? Hayır! Peki Yunus Yıldırım şimdi ne iş yapıyor? Maçları idare ediyor. Bakın Yunus Yıldırım maçları yönetmiyor! Hasbel kader, idare ediyor. Ben olsam Yunus Yıldırım'a artık üst düzey maçlar vermem. Çünkü hakemlikten beklediği hiçbir şey kalmadı. İdeali yok. Düzgün adam mı? Sonuna kadar inanıyorum düzgünlüğüne. Ama sevgili Yunus, "Böyle maç idare edeceksen eğer, bence bırak! Senin gibi bir isme böyle idareleri yakıştıramıyorum."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA