Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Beşiktaş'a pansuman oldu. Hepsi bu!

Beşiktaş için hareketli bir haftadan sonra Elazığ maçı pansuman gibi oldu. Elazığspor takımı bu ligde oynayacak bir takım değil. Beşiktaş bu takıma 4 gol attı. Peki çok mi iyi oynadı, mükemmel işler mi yaptı? Bence hayır. Sadece galip geldi.
Öncelikle şunu söyleyelim; böyle bir rakibe karşı Beşiktaş hücuma kalktığında, daha sonra da rakip ceza alanına geldiğinde en az 5-6 futbolcu olması gerekir. Ama bunu yapamadılar. Hep rakipten 3 veya 4 az sayıda geldiler ceza alanı civarına. Eğer hücumda böyle oynuyorsan bu sefer defansta rakibe hiçbir şekilde pozisyon vermemen gerekir.
Bir de Beşiktaşlı futbolcuların adale sakatlıklarının bu kadar çok olması tartışılır. Maç bitmiş. Doğru veya yanlış işler yapılmış. Ama Necip ile Gökhan hala birbirilerine küfür ediyorlar. Bu tarz görüntüler anlık olabilir. Bırakın maçı antrenmanda da olabilir. Ama böyle naklen yayınlanan bir maçta Beşiktaş gibi büyük bir kulüp dediğimiz takıma bu tarz olaylar yakışmıyor.

FUTBOLCULAR HADDİNİ BİLMİYOR
Demekki bu futbolcular giydikleri formanın ağırlığının farkında değiller. Veya o kulüp böyle futbolculara haddini bildiremiyor. Sakın bana birileri çıkıp da "Maçın atmosferiyle böyle şeyler olur" ahkamını kesmesin. Yemezler.
Beşiktaş'ın attığı ilk gol Elazığ kalecisinin ikramı. Zülküf, yan topta 3 tane arkadaşını nakavt etti, aradan Sivok golü yaptı.7'nci dakikada Veli Kavlak faulü yapıyor, hakem Veli Kavlak'ın lehine faul veriyor. Elazığsporlu oyuncu aradan çıksa net gol pozisyonu.
43'üncü dakikadaki pozisyonda Beşiktaşlı oyuncu Elazığsporlu defans oyuncusunu arkasına alıyor. Ve öndeki oyuncu kaçarken ayağı arkadaki oyuncuya çarpıyor. Neden çünkü defans oyuncusu uyanık. Arkadan forvete yanaşıyor, beraber koşuyorlar.En ufak hareket penaltı. Ama henüz bu pozisyonu çözecek bir hakem görmedim.

YAVAŞ YAVAŞ ÖĞRENİYORLAR
Yalnız bu sezon böyle en az 10 tane penaltı verilmedi. Tabi taç atışları için de aynı şeyi söyleyebiliriz. Ya 5-10 metre ileriden atıyorlar ya da tek ayakları havada elle topu fırlatıyorlar. Hakemlerimiz bunları öğrenecekler ama yavaş yavaş.

***
Alp'in istifası gerekir

Beşiktaş maçı deyince, herkesin aklında geçen haftaki Kasımpaşa maçı var. Tekrar edilir mi edilmez mi sorusu gündeme geliyor. Federasyon hakem Barış Şimşek'i acilen İstanbul'a çağırdı. Herhalde görüntüleri birlikte bir daha seyrettiler. Bir de aldığım duyuma göre 4'üncü hakem Barış Şimşek'e maç oynanırken, sahada ikinci topun olduğunu söylemiş diyorlar. Bütün bunları üst üste koyduğunuzda sanki iş maçın tekrarına gidiyormuş gibi geliyor. Eğer hakem 'Ben yanlış görmüşüm ve raporuma yazmışım. İşin aslı görüntülerde olduğu gibi' derse 4'üncü hakemin de söyledikleri kağıda yazılırsa, MHK de 'Olayın aslı budur' derse federasyonun bir karar vermesi gerekir. Eğer bütün bunlar olursa da Zekeriya Alp'in istifa etmesi gerekir.

FATURA KESİLİR, MERAK ETMEYİN
Eski MHK başkanlarıyla eski bir federasyon başkanının organize ettiği toplantılara giden Zekeriya Alp en az ligde maç idare eden hakemler kadar hata yapar. Fazla uzamaz, fatura kesilir. Merak etmeyin...
***
Sarı kartı gösteremedi!

6'ıncı dakikada Elazığsporlu oyuncu penaltı istiyor. Hakem doğru kararı verip penaltıyı vermiyor. Ama Elazığlı oyuncuya da sarı kartı gösteremiyor. Beşiktaş'ın attığı 4'üncü golde ilk pozisyonda ofsayt var mı?. Bunun için fazla birşey söyleyemiyorum. Çünkü yayıncı kuruluş maçı verirken durdurup gösterdiğinde ayrı görüntü veriyor. Akşam yaptıkları programlarda farklı şeyler söylüyorlarmış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA