Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Bizi aldatıyorlar!

Galatasaray-Trabzonspor maçının ikinci devresi biraz lig mücadelesine benzedi. Bu maçın sonucu böyle biter miydi, tartışılır. Çünkü Colman'ın klasik hastalığı sonrası kırmızı kart görmesi işi bu şekle soktu. Yalnız şu bir gerçek, Muslera, Drogba ve Sneijder çok farklı oyuncular.
Kusura bakmayın arkadaşlar. Futbolcu hata yapabilir, gol de yer, gol de kaçırır. Ama sahada yaptıkları onun kalitesini gösterir. Sneijder'e bir parantez açmak istiyorum. Dünya piyasasında Drogba kadar değeri yok. Ama saha içinde inanılmaz etkili bir oyuncu. Muslera, Henrique'nin bir kafa topunu çıkarıyor, mükemmel. Bir dakika sonra Sneijder-Drogba ikilisinin hazırlayıp Burak'a sunduğu bir pozisyon var, 10 numara...

GALATASARAY HEP BİREYSEL

Bakınız G.Saray'ın mükemmel top oynadığından, yüzde yüz baskı yaptığından, rakibin kafasını kaldıramadığından bahsetmiyoruz. Muslera kurtarıyor, bireysel. Drogba-Sneijder gol attırıyorlar bireysel. G.Saray maçın genelinde rakibine 10 dakika bile pres yapamıyor. Hücuma çıktıklarında rakipleri iyi paylaşmadıkları için dönen toplarda çok çabuk kontra yiyorlar. Onun için de çok sarı kart yerler. Hatta kırmızı görürler.

COLMAN MAÇI SATTI MI!

Eskiden evlerde halıları balkon demirine asar sopayla döverlerdi. Sneijder ceza alanı civarına geldiğinde rakip kaleyi şutlarıyla aynen böyle dövüyor.
Trabzonspor'un gol pozisyonu ekrana geliyor. Kimse anlayamıyor, top çizgiyi geçti mi geçmedi mi diye. Yayıncı kuruluş pozisyonu ekrana getiriyor gol çizgisi kamerasından. Bir bakıyorsunuz altta kocaman palamut gibi bir reklam. Top onun altında. Ben bir yerde izliyorum, herkes bana dönüyor, gol mü değil mi diye. Ama bu sırada yayıncı kuruluşun kulağını hiç de iyi çınlatmıyorlar. Etrafımdan gelen cümlelerden onu anlıyorum. Ya millet ile dalga geçmeyin ya da işinizi doğru yapın. Ondan sonra da ukalalık yapmayın.
Hakemin artıları da var, eksileri de. Colman'a kırmızı doğru. Riera'ya sarı doğru. Colman hırslı bir oyuncu tamam da mecazi manada takımını satsa ancak bu kadar satar. Mecazi manada. Sakın çıkıp da "Hırslıyım kendime hakim olamıyorum" demesin.

SNEİJDER'DEN DERS ALSINLAR
Colman, 'Euro'ları götürürken kendine hakim oluyor kerata.
21. dakikada faulü G.Saraylı yapıyor, hakem Trabzon'un aleyhine düdük çalıyor. 34. dakikada kesin sarı kart gerek. Ama tık yok. 44. dakikada Mustafa Yumlu'ya sarı kart yanlış. 86. dakikada Selçuk topu kaleye vuracağına yanında pası tercih ediyor. Ama bakıyorum Selçuk, Burak ve diğerleri Sneijder'den ders almıyorlar. Kopya çekmiyorlar. Bu isimler onlar için büyük şans, büyük ikramiye.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA