Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Danışıklı dövüş mü?

Federasyonun verdiği karar doğru. Ama bu kararı niye daha evvel açıklamadılar. MHK olay sonrası Barış Şimşek'i apar topar İstanbul'a çağırmıştı. Zaten hakemin İstanbul'a geldiği haberi bir tek SABAH Gazetesi'nde tarafımdan yazıldı, başka yerde de çıkmadı. Peki bu gizlilik nedendi?
Aklıma iki şey geliyor. MHK işi toparlamak için bazı girişimlerde bulundu, hatta hakemi FIFA listesine bile aldı. Demek ki TFF araştırmayı iyi yaptı, MHK'nin tuzağına da düşmedi. O MHK "Kural ihlali yok" yorumu yapmıştı. Bu aşamada iş çatallaşıyor. Hakem "Hata yapmadım, doğru gördüm" deyip raporlar da hakemin doğrultusunda düzenlendiyse, siz TFF olarak maçı tekrar kararı alamazsınız. Çünkü yarın bir gün bu sefer Kasımpaşa Tahkim'e gidecek, Tahkim artı veya eksi bir karar verecek. Maçın tekrar edilmesi için hakemin kural hatası yaptığını kabul etmesi ve yazması gerekir. MHK'nin açıklamasına göre demek ki hakemin böyle bir girişimi yok. Çünkü MHK bu olaylardan sonra hakemi 7 kişilik FIFA listesine aldı. Aklıma başka şeyler de gelmiyor değil ... TFF Başkanı, Beşiktaş'ın eski başkanı. Merak ediyorum, 'Biz bir karar aldık' deyip sonunda da Tahkim kararı bozarsa 'Elimden bu kadar geliyor' mu diyecek. Başka bir şey söyleyeyim. Oy çokluğuyla alınan kararlar her zaman tartışılır. MHK kendi görüş ve kararını bir bütün olarak TFF'ye yolluyor. Yani neresinden bakarsanız bakın patlamış lastiği yapıştıramayacaklar. İş UEFA'ya kadar uzanacak ve UEFA bu tür maç tekrarlarını istemiyor. Acaba danışıklı bir dövüş olabilir mi? Karar Tahkim'den döner, 'yapamadık' derler ve herkes yırtar. Peki yırtılan kim olur, her zamanki gibi Türk futbolu. Ondan sonra Mancini, Türk futbolunu kötüledi diye adama kızıyoruz. Bence Türk futbolu Mancini'nin bahsettiğinden çok daha kötü durumda.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA