Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Evet Yıldırım net bir penaltıyı görmedi ama...

F.Bahçe'nin teknik kadrosu ve futbolcularının kafaları rahatken, yalnız futbolla uğraşırlarken hiçbir sorunları yoktu. Her şeyleriyle sahadaydılar. Ne zaman Yargıtay kararını verdi, yine beyanatlar başladı, yine 'sahip çıkıyoruz'lar başladı, F.Bahçe tökezlemeye başladı.
Biliyorum bütün F.Bahçe medyası, Yunus Yıldırım'ın vermediği penaltıya ihaleyi yıkacak. Evet Yunus Yıldırım, net bir penaltıyı görmedi. Peki 6'ncı hakem, önünde olan pozisyonu o da mı görmedi, ikaz etmedi? Penaltı pozisyonları hakemler tarafından atlanabiliyor. Bu ne ilk ne de son olacak. F.Bahçe'nin aleyhine (hak ettiği halde) çok penaltı verilmediği olmuştur. Buradaki kırılma noktası bence Egemen Korkmaz'ın atıldığı dakikadır.
Faul yaptın yapmadın, (ki kalçanla rakibe bir hareketin var) diyelim ki sarı kart da gördün. Bu da dünyanın sonu değil. Daha niye saçma sapan işler yapıp da atılıyorsun? Mutlak bir şey söyledin ki hakem seni attı. Durduk yere hakem seni atmaz.
Bundan sonra Fenerbahçe, taktik olarak ikinci büyük hatayı yaptı. 10 kişi kalmasına rağmen Sivas ile kafa kafaya oynamaya çalıştı. Halbuki Sivas'ı biraz üzerlerine çekseler, kazandıkları toplarla hızlı hücuma çıksalar hem enerjilerini ekonomik harcayacaklar hem de Sivas'ı şaşırtacaklardı.
Ne oldu? Daha ilk yarı akü bitti. Sivas ikinci yarı özellikle golü de bulunca bu sefer hiçbir topa vurmamaya, her topa basmaya ve ayağa top yapmaya başladı. Zaten yorgun olan Fenerbahçeli futbolcuları daha da koşturarak gardlarını iyice düşürdüler. Aslında Sivasspor 2-0'dan sonra hücumda biraz daha dikkatli top kullansalar 4-5 farka giderlerdi.
Burada Ersun Yanal'ı çözemedim. Baroni yanında oturuyor. Bu şu demektir, Baroni sakat değil. Sakat futbolcu yedek soyundurulmaz. F.Bahçe takımında top yapacak kimler var? Emre var, Baroni var, Meireles var. Caner ile Gökhan'ı saymıyorum, onlar kenardalar. Emre önce kendi sinirlendi, sonra sinirini takıma aktardı, sonra eksi enerjisini bu sefer seyirci yakaladı. Başladı onunla oynamaya. Daha ilk yarı Emre sahada yok. Yani Egemen atılmış, Emre de gitmiyor, kaldın 9 kişi. Caner zaten her pozisyonda Emre gibi hakemin yanında. Zaten bu ikili, hakeme itiraz deparına kalkmaktan maç topuna gerekli deparları atamadılar, bittiler. Ve hala Ersun, Baroni'yi yanında tutuyor. Ve öyle bir dakikada oyuna almaya kalkıyor ki, sanki ona bir ders veriyor. Hiçbir teknik direktör, futbolcusuyla mücadele etmez, edemez. Etmeye de hakkı yoktur. Onu desteklemesi gerekir. Veya hiç oynatmazsın.

MEİRELES'İ ATMALIYDI
Yunus Yıldırım, bu maçta iki tane büyük hata yaptı. Biri F.Bahçe lehine vermediği penaltı, ikincisi Meireles'e göstermediği kırmızı kart. Yunus Yıldırım düzgün insandır ama maalesef artık bu işi bırakması gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA