Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Yunus Yıldırım'ın en büyük hatası...

Yıldırım hayatı boyunca 38 F.Bahçe maçı idare etmiş. Tek kırmızı kartı Egemen'e..
Unutma Yunus; bağıran fazla kazanıyor. Biz her türlü şeyi yapsa da mağdura acırız.

Yunus Yıldırım hakemlik hayatı boyunca 38 F.Bahçe maçı idare etmiş. 29 galibiyet, 6 beraberlik, 3 mağlubiyet. Bir tane kırmızı kart var, o da en son maçta Egemen'e.
Yunus Yıldırım her şeyden evvel namuslu bir hakemdir.
Kimse onun art niyetli olduğunu söylemez. Bizim camiada her şey konuşulur. Şimdiye kadar Yunus Yıldırım'ın en ufak bir yamuğunu duymadım. Senin FIFA hakemliğin bitmiş. Mesela orduda kuvvet komutanlığı yapıyorsun, süresi bitiyor sonra yarbaylık-albaylık yapıyorsun; yakışmaz. Bunun Türkiye'da çok misalleri var. Mesela zamanında TFF başkanlığı yapmış kişilerin MHK başkanlığına, TFF Başkanlığı danışmanlığına ve eğitim dairesine talip olduklarını çok gördük. Bunların hırsını ve hedeflerini anlamak mümkün değil. Ben hakemliğe başladığımda hakemliğin bitiş yaşı 50'ydi.
Bir sene sonra 48'e, bir sene sonra 45'e düştü. Ben Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupaları'nda görev yapma isteğiyle hakemliğe başladım. Ama böyle olunca önümdeki süre kısaldı.
O zamanki Faal Futbol Hakemleri Derneği çok güçlüydü.
MHK bize dedi ki, "Siz dernek olarak toplanın, Türkiye'de hakemlik FIFA bittikten sonra devam etsin mi, yoksa FIFA bittikten sonra 50'ye kadar gitsin, FIFA olmayanlar da 50 veya 48 yaşına kadar Türkiye'de hakemlik yapsın mı?" O zaman bu olaya şiddetle karşı çıktım, 45'te hakemlik bitsin diye tavır koydum. Burada ismini yazmayacağım bir kısım hakemler 50'ye kadar gitsin dediler. Eğer hakemlikte hedefin, idealin yoksa 50 yaşına kadar niye ısrar edeceksin, 45'te tadında bırak. İşte Yunus'un yaptığı en büyük hata burada. İki sene evvel sakatlandığında o zamanki MHK Başkanı Yusuf Namoğlu'na diyor ki: "Benim sakatlığım uzun sürecek.
Onun için sezon sonu bırakmak istiyorum."
Ama aynı Yunus Yıldırım, MHK değişince bu sefer hakemliğe devam ediyor.
İşte burada olmuyor Yunus.
3 tane daha fazla maç yönetsen ne olur? Hakem hata yapar, penaltı vermez, tamam. Ama sen FIFA olmuş adamsın. FIFA olduğun zamanla sonrası arasında ne kadar büyük fark var sen de farkındasın.
Hiç gereksiz yere olur olmaz Aziz Yıldırım gibi insanların ağzına düşerek sakız olmana gerek yoktu. Çünkü sen namuslu bir adamsın. Ona da kimse bir şey diyemez. Ama burası Türkiye Yunus, bunu da unutma. Bağıran fazla kazanıyor, mağduru oynayan, ağlayanlar fazla kazanıyor. Biz her türlü şeyi yapsa da mağdura acırız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA