Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Üçü de savunma yapmazsa çökersin!

Maç başlıyor Chelsea istediği gibi oynuyor. İyi hücum yapıyor, orta alanı kapatıyor, hücuma çabuk çıkıyor. G.Saray'da tık yok. Özellikle G.Saray orta alanda ikinci vitesle giden araba gibi. Neredeyse debriyaj balatsını yakacaklar. Chelsea çok çabuk, 4. vites, bazen 5. vitese çıkıyorlar. Golü de buluyorlar. Ama buldukları golde yine pozisyonu hazırlayan G.Saray orta alanı. Hücuma çıkarken kaptırdıkları bir top. Aslnı - da bir pozisyon daha yakalıyorlar aynı şekilde kaptırılan bir ot ptan, kaçırıyorlar. Yani maç 2-0 olup bitecek.
Burada G.Saraylı oyuncular defans özelliğinde iki şeyi yapamıyorlar. Ya rakibi kontrol edeceksin, onunla koşacaksın. Ya da topu hedef alacaksın onla oynayacaksın. Eğer ikisini de yapamazsan adam sana gol yapar. Peki G.Saray bu duruma niye düştü? Sneijder defansif oyunda yok, Drogba da yok. Hajroviç de yok. Sen üç adamla defans yapamazsan zaten takım olarak çökersin. Golü yedikten sonra Mancini bu üçlünün içinden en zayıf halka olan Hajrovic'i oyundan aldı.
Yekta oyuna girdikten sonra işin rengi bu yüzden değişti. Peki diyeceksiniz ki Drogba ile Sneijder'e niye dokunmadı? Bu iki oyuncunun sahada varlığı Chelsea'yi psikolojik olarak rahatsız eder de ondan. Ama bir de altı çizilecek bir nokta var. Drogba ile Sneijder bu maçlarda etkili oynamayacaklar da hangi maçlarda oynayacaklar? Bu ikilinin alınma sebebi ve bu kadar para yatırılma sebebi böyle maçları kurtarsınlar diye. Dün ikisi de G.Saray için hayal kırıklığı oldu.

AVRUPA'DA HAKEME TIK DİYEMİYOR
Maçta enterasan bir ikinci bir top olayı yaşandı. Kasımpaşa-Beşiktaş maçında olduğu gibi. Ama burada Chelsea'li oyuncu Terry topu oyun topuna doğru atmadı.
Topu oynanacak olan topa doğru atmadı. Tamamen profesyonelce sahanın içine bıraktı.
Hakem zaten düdüğünü çalmıştı.
Buradaki ayrıntı şu: Futbolcular oyun kurallarını iyi bilecekler, hakemle, seyirciyle ve rakiple ne zaman oynayacaklarını ve ne kadar oynayacaklarını iki kestirecekler. Terry bunun güzel bir örneğini verdi.
Hakem hiç zorlanmadan bir 90 dakika yönetti. İngiliz futbolcular kendi liglerinde de hakemle zaten oynamıyorlar. Ama bakın Türkiye'deki maçlarda futbolculara devamlı hakemle vıdı vıdı halindeler. Ama iş Avrupa Kupası maçı olunca hiçbir futbolcu hakeme tık diyemiyor. Buradaki hata da bence futbolcularda değil, bizim hakemlerimizde. Onlardan önce de kulüp yöneticilerinde.
Chelsea'nin attığı golde pozisyonu hazırlayan Galatasaray orta alanı.
Drogba ile Sneijder bu maçlarda etkili oynamayacaklar da hangi maçlarda oynayacaklar?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA