Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Yanal yanlış yaptı

Gökhan Gönül üzerindeki formanın korkusundan dolayı mı atılmadı?

Futbolsever maça gidince veya Tv'den seyrederken heyecan ister, gol ister, bol pozisyon ister.
Dün gece hepsi vardı. F.Bahçe fizik olarak iyi. Ama Erciyes, Hikmet Karaman geldikten sonra bayağı farklılaşmış. Onlar da F.Bahçe'ye cevap verince ortaya güzel bir mücadele çıktı. Maçtan evvel "banko F.Bahçe" diyebilirdiniz. Ama 90 dakika bitiminde herkes öyle olmadığını gördü. Zaten futbolun güzelliği de burada. Maç başlar başlamaz Erciyes, yıldırım hızıyla iki gol pozisyonuna girdi.
Sonrasında Fenerbahçe dengeyi sağlıyor.
Ama Erciyes'in gardını bir türlü düşüremiyor. Bu dakikalarda Emenike çok şahsi. Ama Ersun Yanal, onu oyunda tutarak doğrusunu yapıyor.
Fakat dönüyoruz oyunun ikinci yarısında bu sefer Sow pozisyonlara giriyor. Onun girdiği pozisyonlar Emenike gibi değil.
Kendisinin kullanması lazım. Kullanıyor ve kaçırıyor. Ama Ersun, Sow'a tahammül edemiyor. Bence yanlış yapıyor. Ersun Yanal kendini şöyle savunabilir: "Sow'u oyundan alıp orta sahaya takviye yaparak gelecek sürpriz bir Erciyes golüne önlem aldım.
Yoksa Sow gol kaçırdığı için almadım. Bir santrforun gol pozisyonuna girmesi önemli. Kaçırabilir.
Kaçırmaya da hakkı var.
Bu maçta Caner ile Gökhan istedikleri gibi oynayamadılar.
Hikmet Hoca onların koridorlarını iyi kapattı. Ama Emenike güçlü bir oyuncu. Neredeyse rakibini sırtına alacak öyle gidecek.

***
Gönül'e kırmızı yok mu?

Maçta pozisyonlar var. Mesela Gökhan'ın penaltı pozisyonu. Hakem hem hareketi hem iki futbolcunun vücut dilini çok yakından görebiliyor.

Ve penaltıyı verebiliyor.
Gökhan Gönül itiraz ediyor. Gökhan işi uzatıyor bu sefer, hakemin üzerindeki formayı çekiştiriyor, tırmalıyor. Dünyanın her yerinde kırmızı kart.
Şimdi siz Türkiye'de birine siyah birine beyaz uygularsanız o zaman kaos çıkar.
Aynı hareketi Engin Baytar, Cüneyt Çakır'a yaptığında doğru bir kararla oyundan atılmıştı. Sonrasında herhalde küfür etmişti ve hatırladığım kadarıyla 11 maç ceza almıştı. O zaman Engin Baytar'a yazık olmadı mı? Veya Gökhan Gönül üzerindeki formanın korkusundan dolayı mı atılmadı? Siz böyle yötenimler gösterirsiniz, futbolcular, yöneticiler, seyirciler sizin üzerinize oynarlar. Ondan sonra sizi mendil gibi kullanır kullanır bir kenara atarlar. Hiçbir halt olmazsınız. Ondan sonra da eve gider, gece yatağa girer, yastığa başınızı koyduğunuzda "ben bu oyuncuyu niye atamadım" diye düşünür durursunuz. Uykunuz kaçar.
Tırnaklarınızı kemirirsiniz.
Ama artık tren kalkmıştır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA