Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Seviyorlar, oynuyorlar

BEŞİKTAŞ, Akhisar Belediye karşısında çok net bir galibiyet aldı. Bence şampiyon belli. İkinci olmak önemli artık. Bu ikincilik belki de lig tarihinin en değerli ikinciliği olacak. Görünen o ki bu Beşiktaş, Galatasaray'a göre daha bir takım. Sarı-kırmızılı takımda çilek var, şeftali var ama oynadıkları futboldan bir cacık bile yapamıyorlar.
Bakın Beşiktaş takımında 'şu oyuncu süper star', 'bu oyuncu takımı sırtlıyor' diyeceğiniz adam yok. Maçın yükü bütün futbolcuların sırtına eşit olarak biniyor. Ve hiçbir futbolcu diğerine sahada ukalalık yapmıyor. Büyük sürpriz olmazsa veya önüne büyük engeller çıkmazsa Beşiktaş ligi ikinci bitirir.
Sizi bir hafta evvele götüreyim. Beşiktaş, Rize'de oynayacak. Siyah-beyazlılar ikinciliğe oynuyor, Rize ise düşme hattında. FIFA olmayan, tecrübeli olmayan amatör bir hakem veriyorsunuz. Geliyorsunuz İstanbul'a Akhisar maçı, FIFA hakemi. Tabii doğal olarak insanın aklı karışıyor.
Bazıları diyebilir ki; Mustafa Pektemek 4 tane forma değiştirdi. Hakem, Mustafa'nın üzerine mi oynadı? Kesinlikle hayır. Bulaşıcı hastalıkların kanla rakibe ve arkadaşlarına geçme tehlikesinden dolayı kanamalı olan oyuncuyu hakem kenara yollar, tedavisini yaptırır ve formasını değiştirir. Bu kuraldır. Bu kuralı da Bülent Yıldırım doğru uyguladı.
Beşiktaşlı futbolcular özellikle sahanın her yerinde rakibe bastılar. Bu oyun stilinde belki birinci ve ikinci oyuncu topu alamayabilir ama rakip bu baskıyı yiyince genellikle 3. oyuncu topu kapar. Nitekim Beşiktaş'ın attığı gollere bakın, hep baskı neticesinde geliyor. Bunun da sahadaki en büyük kahramanı Veli. Ona 'görünmeyen kahraman' da diyebilirsiniz, 'Ağır işçi' de...Bu haliyle de Rıza Çalımbay'ı andırıyor.
Mustafa Pektemek sakatlanıyor, ameliyat oluyor, yatıyor, kalkıyor, 3. formayı giyiyor, başından kan aka aka oynuyor.
Kenarda Almeida durmasına rağmen Bilic, sonuna kadar Mustafa'da ısrar ediyor. Bence Bilic adaleti doğru dağıtıyor. Belki Almeida, Mustafa'ya göre daha iyi kumaş ama ilk 11'de maça başlamak ve ısrar Mustafa'nın hakkı. Adaletin olduğu yerde başarı olur. Fazla toz kalkmaz.

Beşiktaş'ta birbirine ukalalık yapan futbolcu yok. Herkes yükü çekiyor

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA