Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Bilic'e ders olsun

9O dakika bitmiş, yenen bir son dakika golü kameralar Bilic'i gösteriyor, heykel gibi duruyor. Tamam, insan mağlubiyete üzülür ama takımı iyi oynamadığı zaman, rakip senden daha dikkatli ve akıllı oynadığı zaman ve hele senin verdiğin futbolcu gol attığı zaman üzülmeyeceksin, kabul edeceksin. Karabükspor her pozisyonda Beşiktaşlı oyunculara baskı kurdu, onlara rahat top kullandırmadı. Fizik olarak da hep ayakta kaldılar. Eneramo 90. dakikada ancak oraya vursa gol olurdu, oraya vurdu. Futbolda bu var. Bilic bu maça üzülmesin, ders çıkarsın.
Başkan Fikret Orman diyor ki 'Beşiktaş şampiyon olacak.' Gene Fikret Orman diyor ki 'Beşiktaş'ın stadı yeni sezona yetişecek.' Yeni stadın yeni sezona yetişmeyeceğini Fikret Orman da biliyor. Ama o 'bu stat ocak ayında biter' derse bu stat önümüzdeki temmuzda değil, öbür temmuzda biter. Bunu bildiği için böyle söylüyor. Zannediyorum aynı mantığı lig sıralaması için de yapıyor. 'Ben şampiyon olacağım deyim de takım ikinci olsun bana yeter' diyor. Türk futbol tarihinde lig ikinciliği hiçbir zaman bu seneki kadar değerli olmadı. Çünkü Fenerbahçe birinci olursa kol saati verecekler. Süper Lig'i ikinci sırada bitiren hem para kazanacak, hem Şampiyonlar Ligi'ne gidecek. Eneramo kiralık gitti, Beşiktaş'a gol attı. Kartal, kiralık verdiği oyuncuya baraj koymadı. Ama başka takımlar kiraladıkları oyuncuları kendilerine karşı oynatmıyorlar. Birine böyle, birine öyle olmaz. Hakem Tolga Özkalfa'ya bir çift sözüm var: Futbolcu koşarak gelip, ayaklarını yere basarak rakip futbolcudan daha fazla yükselirse ve rakip altta kalırsa bu pozisyonlarda faul olmaz. Dün en az 3-4 tane böyle pozisyona faul çaldı. Bu düdükler hakemin futbolu bilmediğini gösterir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA