Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

88 hafta bekleyin bir şey olmaz!

Hani bir laf vardır ya "Futbolun adaleti yoktur" diye, dün onu yaşadık. Bu G.Saray futbolun adaleti cümlesinin negatifinden faydalanarak maçı berabere bitirdi. Yani dün gece Anderlecht'e yazık oldu. "G.Saray'ın oynadığı oyun ne" diye sorsanız, cevap vermek için kendimi zorlasam, tam saha pres mi, yarım saha pres mi, dörtte bir saha pres mi, defans futbolu mu, hücum futbolu mu desem. Desem oğlu desem... Karşılığında cevap bulamıyorum. Galatasaray'ın oynadığı oyunun bir tek cevabı var; orta oyunu. Anderlecht ile Anderlecht oynadı, G.Saray seyretti.
Aslında bu, grupta 3.'lük maçıydı. Arsenal kadrosuna göre belki iyi oynamıyor ama Dortmund ile ikisi grupta 1-2 olur gibi gözüküyor. Anderlecht ile G.Saray'a bakarsak, üçüncü Anderlecht olur. Bu yapılan tarafsız bir yorumdur.
G.Saray'ın santrforu Burak Yılmaz, uzatmada gol attı. Ama sahada öyle işler yaptı ki milleti adeta çıldırttı.
Artık Burak'ın ofsayta düşmesi için bir şey yazmaya gerek yok. Ama bir hücumcu, rakip ceza alanı içinde, takımı hücum ederken rakibe faul yapıyorsa, ben o futbolcuya 'pardon!' derim. Rakip takımda santrfor oynasan, "Allah senin gibi santrforu başımızdan eksik etmesin" derim. Zaten onun için de bu tip oyuncular Avrupa'ya gidemiyor. Çünkü orada sahaya çıkacak kadroya giremezler. Yedek kulübesi de dahil. Gol pozisyonuna giriyorsun, topa vuracağına penaltıya gidiyorsun. Neden? Çünkü Türkiye'deki hakemler seni böyle alıştırmışlar. G.Saray bu grupta 3. olur mu? Bu futboluyla olamaz gibi gözüküyor. Yalnız şunu söylemeden geçemeyeceğim; sahadaki futbol takımı, o kulüp yönetiminin aynasıdır. Yani dün gece bu takımın futbolu Ünal Aysal'ın icraatlarının sonucudur. Maça bakın... Melo, Sneijder, Chedjou ve Muslera dışında geri kalan 7 kişi 'kaçak futbol' oynuyor. G.Saray'ın yediği golü dikkatle izleyin. Belçikalı oyuncu topu aldı, döndü, bir çalım attı, bir daha attı. G.Saraylılar karşısında gölge boksu yapar gibi. Özellikle de Selçuk... Bırak ayağınla müdahaleyi, rakibi elinle bile itemiyor. O da topa vurup gol yapıyor. Yeni bir teknik direktör için ben her zaman 8 hafta beklerim. Ama bu Prandelli'yi değil 8, hatta 88 hafta bekleyin G.Saray'a bir şey yapacağı fikrinde değilim. Bu biraz iddialı olacak ama maalesef öyle görüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA