Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Yemezsen gargara yap

Hepimiz birbirimize benziyoruz. Federasyonumuz, hakemimiz, futbolcumuz, basınımız!.. Türkiye'de kimsenin kimseye kelime söyleyecek hali yok. Bir tek şey var; eyyam diz boyu. Küstahlık diz boyu. Yersen, diz boyu! Peki ya yemezsen ne olacak? Gargara yapacaksın.
Dakika 12... Volkan ceza alanı dışında topu koluyla çeliyor. Yorumsuz, kemiksiz, net bir kırmızı kart. Yani bu dakikadan sonra Fenerbahçe bir kişi eksik oynayacak. Buna bir numaralı cevap verecek adam orta hakem. İki numaralı cevap verecek adam; çizgi hakemi. Üç numaralı cevap verecek hakem de yardımcı hakem.
Topun kolla oynaması var mı? Var! Peki pozisyon ceza alanı içinde mi, dışında mı? Buna kim karar verecek? Yardımcı hakem.
Yani 6 tane göz. Diyebilirsiniz ki "Hakem pozisyonu süzemedi". Ama aynı hakem çok da doğru olarak 90+4'te Fenerbahçe lehine verdiği penaltıyı süzebiliyorsa, bu hakemin gözden bir sorunu yok demektir. Bir tek sorunu vardır; yürekten ve ciğerden! Göz hekimi olsan sınıfı geçeceksin.
Ama diş hekimi olduğun için Eskişehir'in sağlam dişini çekmek, Fenerbahçe'nin çürük dişini çekmekten sana daha kolay geldi.
Yine Emre... Önce hakemi tehdit ediyorsun, sarı alıyorsun. Sonra yardımcıya mutlak küfür ediyorsun ki, gördüğün kart direkt kırmızı!
Önceki gece hakem kararıyla Galatasaray kazandı, dün gece Fenerbahçe hakem kararıyla yenilgiden beraberliği yakaladı.
Ey Zekeriya Alp, önceki akşam Galatasaray'ın rakibi G.Antep'te futbol oynasaydın dün gece de F.Bahçe'nin rakibi Eskişehir'de forma giyseydin acaba hala sıkılmadan Salı günü yapacağın toplantıda neler konuşurdun, merak ediyorum.
Eskişehir akıllı oynadı. Arka tarafı huni şeklinde daralttılar, F.Bahçe'ye geniş alan bırakmadılar. Topa vurmadan ayağa top yaparak F.Bahçe'nin üzerine gittiler. Ama maalesef bir kişi eksik oynadılar. Çünkü kalede kaleci yoktu. O yan toplara böyle çıkmak cinayet demek. F.Bahçe bildiğiniz gibi maalesef keyif vermiyor. Maçta 60'tan sonra oyundan düşüyorlar. İsmail Kartal'ın en ufak bir ağırlığı yok! Emre takım üzerinde ağırlık ve otorite olarak Kartal'ın yukarısında. Fenerbahçe şahsi becerilerle iş bitiriyor ama nereye kadar? Fenerbahçeli oyuncular güçsüz. Örnek mi? İşte Emenike! Zaten onun da yüz ifadesi belli; "Benden bu kadar arkadaş" diyor. Yerseniz!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA