Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Kartal doğruyu geç gördü!

Tecrübe farklı bir olay... Bakkalda, manavda, şarküteride satılmıyor! Tecrübeli olmak demek öncelikle yaptığın işte "hırslarından arınmak" demek... Şimdi diyeceksiniz ki "Yahu kardeşim Fenerbahçe-Trabzon maçıyla bu yazdıklarının ne alakası var?"
Gazeteciler maçtan önceki haftada İsmail Kartal'a ve Ersun Yanal'a sorular soruyorlar.
Değişik, değişik cevaplar alıyorlar!
İsmail Kartal'ın verdiği cevap enteresan; "Ersun hoca beni teknik direktör olarak tanımıyordu" dedi.
Ersun hocayı bilmem ben dün gece İsmail Kartal'ı teknik direktör olarak tanıdım.
Ersun Yanal'ın Fenerbahçe'den ayrılmasına sebep olan en büyük etkenlerden biri Emenike'dir. Çünkü Emenike, Ersun Yanal için başkanı Aziz Yıldırım'a "Ben çok iyi çalışıyorum ama Ersun hoca beni çalışmamakla suçlayıp oynatmıyor. Bu durumda benim Fenerbahçe'de işim zor" diyor. Bunun üzerine Aziz Yıldırım, Yanal'ı çağırıp, "Futbolcular senden şikayet ediyorlar. Onlarla münasebetini iyi tut. Eğer tutamazsan seneye Fenerbahçe'de kalamazsın" diyor. Yani Yanal'ın F.Bahçe'den ayrılmasının sonunun başlangıcı bu olaydı!
Peki Kartal dün akşam ne yaptı? Emenike'yi Yanal'a karşı kullanmaya kalktı; "Hadi buyur, Yanal'ı parçala" dedi... Dedi de Emenike'nin Ersun'u parçalayacak hali yoktu. Emenike ne zaman iş yapar? Sen, Trabzon'la Trabzon'da oynarsan iş yapar. Peki İstanbul'da? Tabii ki Sow ile Webo! Ama Kartal bunu gördüğünde maç zaten bitmişti.

İSMAİL KARTAL'A SORUN
Trabzonspor arkada oyunu daralttı.
Çok da fazla çıkmadılar. Aslında "çıkmadılar" kelimesinden ziyade "F.Bahçe onları çıkarmadı" demek daha doğru olur. "Cardozo ilerde top tutmadı, oyunu soğutamadı" diye kızabilirsiniz. Ama Cardozo'ya da topu tutacak pas atmalıydınız!
Maçtan evvel, maçtan fazla hakem konuşuldu. Ama insanlar şunu görmüyorlar; eğer Bülent Yıldırım hala FIFA hakemi olsaydı dün gece bu Bülent Yıldırım'ı seyretmezdiniz! Neden? Çünkü o zaman Bülent Yıldırım'ın kaybedecek şeyleri vardı veya olacaktı. Ama Yıldırım artık diyor ki; "Ben bundan sonra gördüğümü çalarım.
Çalmaya çalışırım. Nasıl olsa FIFA hakemi değilim. Kimseyi de sallamam!"
Dün gece Bülent Yıldırım futbolculardan daha az hata yaptı. Mesela 1. dakikada Kuyt'a sarı kart göstermedi, arkadan çekmeye. Ama 29'da Erkan'a aynı pozisyonda sarı kartını gösterdi. En fazla tartışılacak pozisyonlardan biri de Diego'nunki zannediyorum. Bu pozisyonda net kararım; penaltı değil. Aynı Bülent Yıldırım, Mehmet Ekici'ye hakemi aldatmaktan dolayı sarı kart gösterdi. Çok doğru ve derslik bir karar.
Hakemlerin böyle pozisyonlarda artistik yapanları cezalandırması gerekir.
Caner'i niye attığın anlayamadık.
Anlayamayız da. Herhalde ya yardımcı ya da dördüncü hakemden telefon geldi o da attı. Zaten direk kırmızının yorumu yoktur!
Hakem mutlaka haklıdır.
Peki dünkü maç kimin hakkı derseniz çok net "Fenerbahçe" derim. Peki neden kazanamadı derseniz? ona da cevap olarak "İsmail Kartal'a sorun" derim.

İsmail Kartal, Emenike'ye "Hadi, Ersun Yanal'ı parçala" dedi...

Bülent Yıldırım az hata yaptı. Diego'nun pozisyonu penaltı değil

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA