Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Ey hakemler siz futbolcudan daha zeki değilsiniz!

Oyun kuralları diyoruz… Tartışmalar büyüyünce, ek bazı cümleler ilave ediyorlar. Çünkü kuralı koyarken kendileri de bazı şeylerin farkında değiller ama biz Avrupalı yapınca ona körü körüne itaat ederiz. Kendimizden bir şey katmayız, katamayız… Bizde maalesef bu aşağılık kompleksi var. Beyler bakınız; Amerika'da futbol fazla izlenmez. Niye? Gol adedi az olduğu için onlar skorun daha fazla olduğu basketbola, Amerikan futboluna yönelirler. FIFA yıllarca gol attırmaya çare bulmak için habire kural değiştiriyor. Bu kuralları niye değiştiriyor, gol adedini artırmak için. Yani kısaca gole prim veriyor. Hakemler de bunu yorumlarken buna göre yorumlamaya mecburlar. Yıllardır sahanın boyutları aynı. Oyuncu adedi de değiştirilmiyor ama teknoloji o kadar artıyor ki futbol o kadar süratleniyor ki artık oyun alanının metrekaresi futbolculara dar geliyor. O zaman ne yapmak gerek, gol adedini engelleyeni oyun harici yapacaksın. Yani oyuncu eksilteceksin. Yeni kurallar hep kolay oyuncu eksiltme üzerine yapılıyor.
Dönelim bize… Yorumlar neye göre yapılıyor? Bir kısım amcalar televizyonlara çıkıp yorum yapıyorlar. Bir kısım eski hakemler de yorum yapıyorlar. Eğer teknik direktörseniz futbolcuyu, hakemi, yöneticiyi, federasyonu hatta basını tenkit edemezsiniz. Yarın teknik direktörlük yaptığınızda sizi oyarlar. Şimdi dönelim MHK'da görev yapanlar, gelecekte görev yapacaklar, gözlemcilik yapanlar ve gelecekte gözlemcilik yapacaklar da doğru yorum yapamazlar o zaman da takıma göre futbolcuya göre yorum yapılır. Neymiş efendim havadan gelen topun şiddeti, yönü, düştüğü yer Emenike'ye çok uzakmış da iki metre yakın olsa bariz gol şansı olacakmış. Beyler hepsini geçin… Size tek bir sorum var; madem Emenike çok kabiliyetsiz, o topu yakalayamayacak, madem Emenike o topu stop edemeyecek (Demba Ba olsa başka mı yorum yapacaktınız) o zaman yaptığınız yorum futbolcu kapasitesine göre mi olacak? Şimdi soruya geliyorum. Madem o pozisyon bariz gol şansı değil de o pozisyondan hiçbir halt olmayacak niye rakip takım oyuncusu Emenike'yi indiriyor. Ey hakemler siz futbolculardan daha zeki ve akıllı değilsiniz. Orada futbolcu, diğer oyuncunun gol yapacağını hissettiği için Emenike'yi indiriyor. Çünkü futbolcular futbolun ruhunu bizim hakemlere göre daha iyi biliyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA