Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Ders almanın yaşı yok!

Beşiktaş'ta Liverpool rövanş maçı hariç mücadelede yük, futbolcular arasında eşit dağılmıyor. Bazılarına fazla yük biniyor, bazıları ise kaçak güreşiyor.
Brugge öyle aman aman bir takım değil. Belli planları var. Ama takımın hepsi oyunun içinde. Eğer dün geceki gibi olursa İstanbul'da Beşiktaş'ın işi daha da zor. Bu Brugge, İstanbul'da Beşiktaş için daha tehlikeli olacaktır..."
Yukarıda okuduklarınız dün akşamki maçtan sonra değil, 12 Mart'ta Belçika'da oynanan ilk maçtan sonra Sabah 'ta yazdığım yorumun bir kısmı. Peki biz daha hala Türkiye'de "Vatan, millet" diye cila yapıyoruz. İki takım arasında kalite farkı var. İlk maçta zaten belliydi. Belliydi de Bilic hiç olmazsa bazı detaylarda doğru işler yapabilirdi. Mesela 73 dakika Mustafa'ya tahammül etmesi akıl alır gibi değildi. Brugge gibi fiziğe dayalı top oynayan bir takıma karşı Atiba'yı oynatmaması da akıl alır gibi değil. Beşiktaş için şunu bir yıldır söylüyorum; Beşiktaş'ın iki kalecisi de büyük takımda oynayacak kaleciler değiller. Necip rakip takım futbolcularıyla kafa kafaya oynayacak bir futbolcu değil. Demba Ba geldiği zamanki Demba Ba değil. Çok güçsüz ve bir tuhaf, anlamak mümkün değil.
Bilic şansının da yaver gitmesiyle bir şeyler yaptı gibi gözüküyor ama tribüne oynuyor. Olcay uzun zamandır ortalıkta yok. Aslında Beşiktaş'ın şu anki durumu Türk futbolunun genel yapısıyla orantılı.
Gökhan Töre başlı başına bir takım ama nasıl? Kendini öyle görüyor ki, "Ben bir taraftayım Beşiktaş takımı bir tarafta" diyor. Tek başına "Vatan kurtaran aslan"ı oynamaya gidiyor.
Bruggeli oyuncular sokak köpeği gibi saldırıyorlar, ısırıyorlar, hırsla bastırıyorlar. Peki Beşiktaşlılar için ne diyelim biz? Narin, kibar, kırılgan ama burunlarından kıl aldırmayan! Hakemi Beşiktaş aleyhine fazla bir şey yapmadı. 72. dakikadaki pozisyonda Beşiktaş'ın aleyhine penaltı çalsaydı, kim ne diyebilirdi?
NOT: Kura çekiminde Brugge çıktığında Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve yöneticilerin havaya sıçramalarını hayretler içinde izlemiştim. Hatta Brugge teknik direktörü olsam bu görüntüyü alır Beşiktaş maçlarına sahaya çıkmadan evvel oyuncularıma gösterirdim. Çünkü o görüntüleri amatör bir yönetici bile vermezdi. Eğer Avrupa'da tur geçeceksen önce yöneticilerin tur atlayacaklar sonra takımların. Ama ders almanın yaşı yok tabii.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA