Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

El elin eşeğini ıslık çalarak ararmış!

Son iki hafta ligin kaderi yine belli değil.
Kimse kimseden yardım beklemesin. El elin eşeğini ıslık çalarak ararmış! Sokak diliyle: "Herkes önünden yesin" demişler.
Şimdi bomba Beşiktaş'ın kucağında! "Şampiyonluk" derken "4 yıldız" derken işin esas ana fikri "Para". Yani Şampiyonlar Ligi! Hadi birinci olamadın. İkinci olamazsan yandın! Yöneticiler atıp tutuyorlar ama onların esas hedefleri Şampiyonlar Ligi! Ama şu da bir gerçek geçen seneki Fenerbahçe'den bu sene eser yok! Öyle haftalara girildi ki rahat takımların mücadeleleri ile tehlikeli takımların mücadeleleri değişik oluyor.
Maç 11'e 11 oynansa Mersin İdman Yurdu belki de bir şeyler yapabilirdi!
Ama sahneye Vederson çıkıyor, ibre Fenerbahçe lehine dönüyor. Diego'nun yapamadığını Vederson yapıyor ve kendi takımını 10 kişi bırakıyor. Bütün serbest vuruşları o kullanıyor, dağlara taşlara!
88. dakikada Diego'yu çıkarıp Selçuk'u sahaya sürmeyi bir türlü anlayamadım.
10 kişi kalmış Mersin'e Fenerbahçe'nin oynadığı futbol çok kötü. Emre'nin güzel vuruşu golü getirdi. Bakın Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş kafaya oynuyorlar.
Şampiyonluğa oynayan bu takımların kazandıkları maçlar bakın hep böyle gollerle geliyor!
Gerginlik var, tamam! Bu tip maçlarda güzel futbol da fazla beklenmez. Ama bir gün önce Galatasaraylı futbolcuların sahada verdiği mücadeleyi bir gün sonra Fenerbahçeli futbolcularda göremiyorsunuz.
Fenerbahçeli oyuncular kötü oynayabilirler, kabulüm. Ancak mücadele etmemelerini kabul edemiyorum.
10 kişi kalmış Mersin İdman Yurdu'na bu tarz zorlanmaları takımın hazır olmadığını gösteriyor.
Şimdi işin daha farklı boyutu var: Fenerbahçe iki maçını da kazanırsa, Galatasaray da birini kaybederse! Hasan Ali'nin (Galatasaray'ın 2-1 kazandığı Fenerbahçe maçı) hem faulle, yarım metre taç çizgisinin dışından alıp götürdüğü top belki de şampiyonluğu belirleyecek. (Çünkü o topu Hasan Ali, Alper'e pas olarak verdi, o da skoru 2-1'e taşıyınca G.Saray maçı 1 farklı kazandı ama ikili averaj şansını bu gol alıp götürdü! Çünkü ikinci maçı da F.Bahçe 1 farkla kazandığı için puanlar eşit olursa ikili averaja değil, genel averaja bakılacak. Bunda da F.Bahçe şu an 6 gol önde!) Tesadüfe bakın o maçın hakemi de aynı: Cüneyt Çakır!

Maç 0-0'ken 88. dakikada Diego'yu çıkarıp Selçuk'u sahaya sürmeyi bir türlü anlayamadım.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA