Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Aydınus’un yüreği yetmedi

Maç başlıyor, ilk 45 dakika Eskişehirspor 11 futbolcuyla kendi kalesini koruyor. Fenerbahçe kalesine 1 defa gittiler. Hoş, Fenerbahçe de Eskişehir'in bu tek kale direncini kıramadı. Onlar da topu eveleyip gevelediler.
Sarı-lacivertliler rakibe baskı yapalım diyorlar ama hep beraber yapamıyorlar. Eskişehirspor bu baskıyı kırabiliyorsa eğer Fenerbahçe yarın daha kaliteli takımlarla oynayacak. Onlar da çok daha fazla zorlanacaktır.
Nani, top ayağına gelince iyi şeyler yapmaya çalışıyor. İnce ver kaçlar ve adam geçmeler. Ona oynadığı sürece Diego yardım etti. Fernandao, Fenerbahçe'ye fizik olarak yardımcı olacak. Fenerbahçe belki kapanan takımlara karşı zorlanabilir. Ama özellikle havadan Fernandao'yu kullanırlarsa rakibin kapattığı kapıyı aralamazlar, kırarlar.
Bu Fenerbahçe fizik olarak hazır olursa, Türkiye'de çok takımı rahatlıkla yener.
Çünkü teknik olarak sahada çok şey yapacak oyuncuları var. Avrupa'da ne yaparlar? İşte o tartışılır.
Fırat Aydınus, yine sahada oyuncularla fazla konuştu. Daha da önemlisi, oyuncuların görüş alanlarına giriyor, onların oyun alanlarını ve açılarını engelliyor. Causic'i attığı pozisyonda kesinlikle haklı. Şimdi Fırat Aydınus'a soruyorum. Daha 5. dakikada Fernandao son derece artistik şekilde penaltı almak için kendisini attı. Bu tarz oyuncuya sarı kart göstermek gerekir. Çünkü yedirirse seni taca atacak. Aynı Fernandao, bu kez 3 dakika sonra rakibinin ayağına tabanıyla basıyor. Fırat'tan yine ses yok. Alın basma pozisyonunu, oynatın. Bu görüntünün yanına da Süper Kupa maçında Cüneyt Çakır'ın, Emre'yi attığı pozisyonu oynatın. İkisi de aynı pozisyon. Bana hangisi doğru derseniz, Çakır'ınki net doğru. O zaman Aydınus'unki net yanlış. Bu şunu gösteriyor; Fırat Aydınus'un yüreği, ilk maçta Fenerbahçe Stadı'nda Fernandao'yu atmaya yetmedi, korktu. Bu sezon böyle pozisyonları çokça yaşayacağız.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA