Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Tam bir Alman

Futbol enteresan oyun. Zaten bu nedenle de herkese cazip geliyor. Maç başladıktan sonra Gaziantep'in hiç de kolay bir rakip olmadığı gözüktü. Peki nereye kadar? Alperen'in yediği hatalı gole kadar. İyi oynayan Gaziantep, Alperen'in yumurtladığı bu golle psikolojik olarak burada büyük yara aldı. Ve bu yumurta adeta Beşiktaş lehine "Üç sarılı bir yumurta" gibiydi. Bu golden sonra maçın şekli değişti.
Şunu söylemeden de geçemeyeceğim, Beşiktaş 90 dakika bitmeden "Bu maçta yenilir" diyemiyoruz. İşte Beşiktaş'ın bu huyunu çok seviyorum.
İlk yarı boyunca Gökhan Töre çok istekliydi. Pozisyona girdi, topu aldı iyi kullandı. Ama ikinci yarı gene eski Gökhan döndü... Topu aldı ezdi, sonra ayağından çıkardı.
Beşiktaş çok şanslı. Çünkü Mario Gomez gibi bir futbolcuya sahip. Adam hem tepeden tırnağa golcü hem de tepeden tırnağa profesyonel. Tabiri caizse tam bir Alman!
Attığı gollerin dışında diğer atılan gollerde de büyük payı var. Neden? Çünkü çok iyi yerlere gidiyor, rakip defansı aldatıyor. Arkada geniş alanlar açıyor.
Bakınız Beşiktaş bu kadar gol attı ama en az 3 Gaziantep pozisyonunda da Tolga nefis kurtarışlar yaptı. Yani "dün geceki maçta sahanın en iyi adamı kim?" deseniz 1. sıraya Tolga'yı koyabilirsiniz. Zaten onu birinci sıraya koyduğunuzda da Gaziantep'in kolay rakip olmadığı ortaya çıkar. Bu iş böyle. 'Beşiktaş ile İstanbul'da oynuyorsanız sinekten yağ çıkaracaksınız' yoksa puan almanız zorlaşır.
Beşiktaş seyircisi zaman zaman takımını iyi destekliyor ama zaman zaman da kötü... Mesela sen Quaresma'nın oyuna girmesini istersen, hem Quaresma'yı hem Şenol Güneş'i hem de takımını "ateşe atıyorsun" demektir. Sen isteyince teknik adamın Quaresma'yı oyuna alacağı varsa da almaz. Çünkü alırsa 'Seyirci istedi, Güneş oyuna aldı' mantığı olur!
Hakemlik fazla bir pozisyon olmadı. İki takım da top oynamaya çalıştılar.
Şu konu çok önemli; Fenerbahçeli futbolcular ve Fenerbahçe taraftarı, Beşiktaş'ın oynayamadığı iki maçı pompalayarak Fenerbahçe'ye avantaj gibi gösterip sarı-lacivertlileri havaya soktular. Hatta onlar da neredeyse "Biz şampiyon olduk" diyecek duruma geldiler. Bu sefer de iş tersine döndü. Umarım Beşiktaşlı futbolcular aynı hataya düşmezler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA