Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Plastik huniler gibi!

Beşiktaş, bu kaleci ve bu dörtlü defansıyla eğer şampiyon olursa futbol adına büyük şanstır.

İsterseniz önce yedek kulübesinden başlayalım. Maç oynanıyor yedek kulübesinde Serdar ağlıyor. Yahu kardeşim futbolda her şey var. Hani taraftar bağırıyor ya: "Yensen de yenilsen de..."
Futbolda şans denen bir olay vardır. Ama bu şans mutlak surette daha iyi oynayana ve kuvvetliye güler. Şunu net olarak söyleyelim bu Beşiktaş takımı, bu kaleci ve bu dörtlü defansıyla eğer şampiyon olursa futbol adına bu büyük şanstır. Veya şöyle diyebiliriz; bu hücumcuların zaferidir.
Şampiyonluğa oynayan bir takım, deplasmanda üç tane gol atıyor ve rakibini yenemiyor. Bunun tek sorumlusu vardır, kimler golü yiyorsa onlar. Tamam, futbol için takım golü atar, takım golü yer diyoruz ama Beşiktaş'ta oynayan kaleci ve arka taraf öyle işler yapıyorlar ki Arabın yalellisi gibi golleri yiyorlar.
İşim olmasa doksan dakikayı banttan seyretsem, Beşiktaş'ın arka tarafında oynayan dörtlü kaç pas yaptıktan sonra topu birinci bölgeden ikinci bölgeye geçirmişler ona bakarım. Yan top, yan top, yan top... Yok böyle bir şey. Arkadaki dörtlünün bir görevi vardır; topu kesip ikinci bölgeye en kestirmeden atmak. Topu burada eveleyip geveleyince rakip takım çok rahat geriye dönüyor ve Beşiktaş'ı gardını alarak bekliyor. Böyle olduğu halde bile bu takım üç tane gol atıyor. Madem bu tarz oynayacaksın o zaman arka tarafı hiç düşünmeyeceksin. Hep hücum edeceksin. Bu da nasıl olacaksa!
Sen Beşiktaş olarak Tolga'nın alternatif kalecisini doğru seçememişsen veya seçmişsen, oynatamamışsan ve bu golleri yiyorsan, ağlamayacaksın.
Aslında bu maçı son saniyede Sosa'nın frikik golüyle Beşiktaş kazansaydı futbol adına hem yazık olurdu hem ayıp olurdu. Siyah-beyazlılar, bir ikinci gol yiyorlar, ceza alanında bir Akhisarlı var, beş Beşiktaşlı. Ama bu beş Beşiktaşlı da ceza alanı içinde göstermelik duruyorlar, korkuluk gibi. Hani vardır ya antrenmanda slalom yaptırırken plastik huniler koyarlar. Onları ceza alanına koysan rakip hiç olmazsa birine, ikisine vurur topu kaybeder. Beşiktaş defansında oynayan futbolcular, bu plastik hunilerin yaptıklarını bile yapamıyor.
Akhisar Belediye, çok akıllı oynadı. 3-2'nin üzerine 4-2, 5-2 yapmadılarsa bu da onların hatası.
"Beşiktaş yüzde yüz şampiyon olur" diyenlerin suratını şimdi görmek istiyorum. Çünkü yıllarca Türkiye'de yapılan şikelerden, ahlaksızlıklardan sonra 5 yıl önce yapılan operasyon, hedefine ulaşmasa bile hiç olmazsa futboldaki kirliliği biraz engelledi. Onun için de herkes çıkıp elinden geldiği gibi mücadele etmek istiyor. Çünkü tersini yapsalar millet artık uyandı. Ona göre maç seyrediyorlar.
Verilen penaltı net penaltıydı. Tolga penaltıyı kurtarıyor ama madem kurtarıyorsun o topa vur, rakibin önüne atma. Tolga'nın son dakikada rakibine verip, üst direkten dönen top tam bir mucize. Ama şu bir gerçek Beşiktaş bu sene şampiyon da olsa ikinci de olsa seneye ne bu kaleciyi ne de arkadaki dört oyuncuyu yedekleri dahil kesinlikle göndermesi gerekir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA