Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Bir Gomez, Kayserispor’a bedel

Beşiktaş, hiçbir yoruma ve takıntıya mahal vermeden üç puanı çıkardı. Kalan maçlarda yediğinden daha fazla atarsa şampiyon olur.

Çocukken mahallede oynadığımız bazı maçlar vardır. Hani tek kale oynarsınız. Aynen öyle oldu dün gece Vodafone Arena'da. Kayserispor, Beşiktaş karşısında ne hücum yapabildi ne defans yapabildi.
Aslında Beşiktaş şu görüntüde bile arka tarafta zaafları olan bir takım. Ama Kayserispor bundan yararlanamadı dün gece. Beşiktaş da sonuçta istediğini aldı. Ricardo Quaresma oynadığı dönemde fark da yaptı, futbol şovunu da. Daha fazla fark lazım olsa yapar mıydı, yapardı.
Aslında puan cetveline baktığınızda bazı şeyleri net görebiliyorsunuz.
Kayserispor'un şu ana kadar attığı gol (23). Yani Beşiktaş'ın Alman golcüsü Mario Gomez'den az. Yani tek başına Mario Gomez (24) Kayserispor'dan fazla gol yapıyor.
Bugün Fenerbahçe, Gaziantepspor ile karşı karşıya gelecek. Eğer bir terslik olmazsa o da buna benzer bir maçla rakibini geçer. Ondan sonrası artık kader mi dersiniz, başarı mı dersiniz... Ne derseniz deyin. Siyah-beyazlı takım hiçbir yoruma ve takıntıya mahal vermeden dün gece üç puanı çıkardı. Güzel goller oldu. Fotojenik.
Siyah-beyazlıların zaten bu golleri atmasında bir sıkıntı yok, yemesinde var. Aynen geçen hafta olduğu gibi. Akhisara Belediyespor'a üç tane atıyorsunuz, üç de yiyorsunuz. Yemesiniz ne olurdu bugün, çok farklı şeyler olurdu. Şenol Güneş, Bursa'da Akhisar'da çok farklı oynatıyor. Ama defans yönünden aynı güzel şeyleri söylememiz zor. Dersi iki taraflı çalışacaksın futbolda. Atacaksın ama yemeyeceksiniz. Eskiden öyle derdik 'atar yemez amca'. Beşiktaş çok zaman 'atar ama, yer amca'yı oynuyor.
Zaten bundan sonraki maçlarında atıp yemezse işi bitirecek. Bu kadar basit. Ama o yememe şansını düşünebiliyor musunuz? Dün akşamki maça göre bile bence hayır. Beşiktaş yediğinden fazla atarsa şampiyonluğa ulaşacak. Çünkü Beşiktaş'ın atıp yememe şansı çok zor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA