Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Sistemin değişmesi şart

1973'te oynadığım bir maçtan sonra hakem olmaya karar verdim… Çünkü Türkiye'deki bu rezil hakem sistemini tanımıyordum ama onlardan çok çekiyordum. İçlerine girmem, tanımam ve çomaklamam lazımdı. Girdiğimde şunu gördüm. Dakika bir gol bir… Ankara'da açılan bir hakem olma kursuna gittim. Takriben 100 kişi filanız. 95 tanesi astsubay ağırlıklı subay, 5 tanesi filan sivil. Bu ne dedim.. Bizde asker olan fazladır. İçine girdikten sonra şunu gördüm. Asker ağırlıklı bir MHK, asker ağırlıklı gözlemci grubu, asker ağırlıklı hakem grubu. Çünkü bu asker ağırlıklı hakemler hakemliği bırakınca, gözlemci olup sonra da MHK'ye giriyorlar ve alem bu şekilde devam ediyor. Yani bir tröst var. Siz buna mecazi mana da mafya da diyebilirsiniz. Birinci sefer kafayı kaldırıyorum, A klasmana çıkacakken beni C'ye düşürüyorlar. Beni hakem alemine sokan ve sahip çıkan ilk adam Hilmi Ok'tur. Bana "Bırakmak yok mücadeleye devam" diyor. İtiraz ediyorum. Hilmi Ok geliyor, ben bir senede 3 kademe yükseliyorum, FIFA oluyorum. Yani torpilli bir hakemim. FIFA olduktan sonraki kavgam daha da büyüyor… Bakınız; Türkiye'de yalnız hakemler değil her sistemde özellikle devlette bazı şeylerin tam belirlenmesi lazım.
Hakem kimlerden olur? Benim cevabım hakem hangi gruplardan olmaz. Bunu ne çerçeve yaparsanız sonunda hakemlik kurtulur. Hakem olacakların hangi meslekten olmaması gerekir; subay, astsubay, polis, hakim, savcı, avukat… Mesela MHK Başkanı albay.. Genel Kurmay Başkanı da bir takımı tutuyor. O albayı makamına çağırdı. Konuşuyorlar, filmin sonu nasıl biter. Bu ikisinin istediği gibi. İtiraz eden var mı? Herhalde olmaz… Peki Türkiye'de futbolu idare eden amcamlar bu işleri bilirler mi? Hayır… Onlar, kendilerinin ticari hayatlarını devam ettirmek için bu işlere girerler. Eğer biz sistemi düzeltmezsek, sınırları çizmezsek, dün Allah'ın rezil bir imamı FETÖ, yarın bilmem neyin rezil adamı METÖ'ler türerler. Bizler de ancak bunları yazıp, konuşuruz… Onlar da bizlerle dalga geçerler. Yaz Erman Toroğlu, konuş Erman Toroğlu derler ama bildiklerini yaparlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA