Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Bu fatura başkan ve yönetime kesilir

Üçlü savunma, beşli savunma, dörtlü forvet hepsi hikaye... İyi mücadele edeceksin! Oynadığın takım aman aman değil. Zaafları var.
Ama oynadığın takımın oyun şekli var ve oyun şekline uyan futbolcuları var. Ve topu iyi kullanan oyuncuları var. Senin takımında topu iyi kullanan bu kadar iyi oyuncu yok. Sen meşin yuvarlağa daha fazla vuruyorsun, kaldırıyorsun!!! Fernandao sektirecek, Emenike gidecek. Milattan önce yani...
Üçlü savunma oynuyorum diyorsun, üçlünün iki yanında oynattığın adamların ikisi de defans adamları. Yani hücumu seven oyuncular değiller.
Şimdi yine diyeceğiz ki hakemler bizi yaktı. Penaltıydı, değildi, fauldü, değildi tamam. Hakemin verdiği kararlar var. Ama şu net: Birinci golden evvel Ozan'a bir faul yapılıyor, mesafe 50 metre o topta... Bütün defans oyundan düşüyor, gidiyor gol oluyor. Tamam takım hücuma çıkıyor, herkes top almak istiyor ama arka taraftaki oyuncuların da o kadar top almaya gitmek için açılmaya hakları yok.
Dönüyoruz Fenerbahçe'nin attığı gol de net ofsayt. Sarı-lacivertliler, maçta ikinci yarının 15 dakikasında iyi mücadele etti. Onun haricinde beklenen mücadeleyi vermediler. Geçen sene Fernandao, Van Persie oynuyor diye ortalığı yangın yerine çevirdi. Peki aynı Fernandao sezon açılışına kaç kilo fazlayla geldi? Düşünün, Nani ve Van Persie şu takımda forma giyse işin rengi değişir miydi? Kesinlikle değiştirdi.
Monaco da çok hazır değil ancak Fenerbahçe hiç değil. İlk maçta sarılacivetliler, daha iyi mücadele ettiler. Orada kaçan goller, buradaki sonuca tesir etti bence.
Takım kadrosuyla, takım tertibiyle çok fazla oynarsanız işte bu duruma gelirsiniz. Son dört sene bakın Fenerbahçe kadrosundaki değişikliklere...
Belli bir iskelet kurarsınız, üzerinde oynama yaparsınız. Aslında maç 3-1 olduktan sonra bile Fenerbahçe'nin daha farklı oynaması gerekirdi.
Çünkü artık bomba Monaco'nun kucağındaydı. Atacağın 1 gol turu getirecek. Ama sen halledemiyorsun. Fenerbahçe'de mesela Fernandao... Sorarım size 90 dakikada ne yaptı? Yedek oyuncular girdikten sonra neyi değiştirdiler? Ama teknik direktör hala diyor ki biz bu maça yeteri kadar hazırlanamadık. Senin elini tutan mı var bu maça hazırlanamamak için. Tabii ki burada tamamen teknik direktöre yüklenmek hata olur. Neden? Bu teknik direktöre yol açan, bu zihniyete yol açan bu takımın bir başkanı, bir yönetimi var. Faturayı da net bir şekilde bu başkan ile bu yönetim kurulu öder. Teknik direktör değil.
Gerisi hikaye...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA