Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Para önemli değil diyen PİNOKYO OLUR

Kime sorsanız, size yeşil yalan söyler! Şimdi diyeceksiniz ki "Yeşili nereden çıkardın?" Dolar'ın rengi yeşildir. Kime sorarsanız sorun, para onun için önemli değildir... Vatan, millet, cumhuriyet, haysiyet, şeref hepsini söylerler, bir tek para lafı etmezler. Nereye kadar? Ne zaman parasına dokunun cayır cayır bağırırlar. Yahu kardeşim, para önemli bir şey. Yaşamak için de güzel. Bir yerde para kazanmaya çalışıyoruz. Kimisi daha kolay kazanıyor, kimisi daha zor. Ama "Para benim için önemli değil" derseniz yalancılıktan burnunuz uzar, Pinokyo gibi olursunuz. Para işine önce hakemlerden gireceğim. Sonra Arda sonra Türkiye Futbol Direktörü... Geçen sene bazı hakemler 4'er yıllık anlaşma ile profesyonel yapıldı. Hepsine belli bir miktar para bağlandı. Amma velakin bu paralar öyle bir dağıtıldı ki; adaletsiz... Yani sahalarda adalet dağıtan adamlar, parayı alırken, adaletsiz aldı.
En son komite bunda bir ayarlama yapmış... En üst düzey görev yapacak hakemleri yıllara göre ayırmış, bence eskisinden daha adaletli bir dağıtım yapmış. Peki sonunda ne olmuş? Hakemlerin çoğu eski yapılan mukaveleleri fesh etmişler, yeni mukavele yapmışlar. Bir hakem hariç o kim? Cüneyt Çakır... Çakır ve babasının halen hakem derneğine borçları var. Yani bütün hakemler aidatlarını ve yasal paraları ödüyorlar, bunlar ödemiyorlar. Herhalde bir bildikleri var ve bu arkadaşlar adalet dağıtmaya çalışıyorlar.
Arda "Bizim için prim önemli değil" diyor... "Bizim için prim önemli değil" diyen futbolcuların topyekün hem de Arda'nın başkanlığında şöyle demeleri lazım değil miydi: "Biz kendi aramızda toplandık, Avrupa Şampiyonası'na gittiğimiz için prim istemiyoruz. Şampiyonada finale kalırsak, sizin takdir edeceğiniz miktarı almaya razıyız." Ben o zaman, "Tamam kardeşim, helal olsun yaptığınıza" derdim...
Gelelim Fatih Terim'e... Son oynanan milli maç sonrası enteresan bir açıklama yaptı. "Ben mukavaleme tazminat koydurmadım, hiç tazminat almadım, yalnızca çalışırım" mahalinde bir şeyler söyledi. Ardından da ekledi: "Benim avukatım Federasyon yetkilileriyle oturup konuştu, anlaşmayı onlar yaptı." Eeee, Fatih Hoca oldu mu bu şimdi? Ben de olsam zaten avukatıma yaptırırdım. Yani Federasyonun avukatlarıyla benim avukatlar çarpışırdı. En doğru sonuç da bu buluşmadan çıkardı. Yoksa benim haberim yok dedikten sonra bunu söyleyince, taca çıkıyorsun.
İşte Türk Milli Takımı Teknik Direktörü, Türk Milli Takımı kaptanı ve Türkiye'nin en büyük hakemi... Buyrun buradan yakın.


SARAN DAHA ÇOK PARA MI VERDİ!
TSYD'nin Eğitim Merkezi bu binayı yaptıran Aydın Doğan'ın ismini taşıyor. Genel Merkez'in yenilenme masraflarını ise Sadettin Saran karşılamış. Saran ne kadar para verdiyse, artık ismi TSYD'nin bile önüne geçmiş. Aydın Doğan Eğitim Merkezi'nde bir sorun yok. Orada önce TSYD geliyor!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA