Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

F.Bahçe bundan sonra iyi gider

Fenerbahçe'nin bu sene seyrettiğim ikinci iyi futbol oynadığı maçtı. Biri Feyenoord maçıydı, biri de bu karşılaşma. Şimdi şunu diyebilirsiniz, "Kardeşim bu Manchester United, yıllardır seyrettiğimiz en kötü Mancehser United!"
Tamam bu yoruma varım. Ben de aynı düşüncedeyim. Ama Manchester United her zaman Manchester United'dır. 90 dakikayı televizyondan seyrettim, şunu gördüm; Fenerbahçe takımının tümü kaleci hariç maç boyunca hep ekrandaydı. En ileri uç ile stoperlerin en gerisindeki arasındaki mesafe hiç bir an 40-50 metre olmadı. Hep 30 metrede kaldı. Ve böyle olunca, özellikle de ilk golü bulunca bu sefer Manchester United sıkışmaya başladı. İlk golü Manchester United bulsaydı, o zaman Fenerbahçe için işler kötü olabilirdi. O zaman mecbur hücum edeceklerdi, arka tarafta açıklar vereceklerdi.
Ama Fenerbahçe erken golü bulup, Manchester hücum etmek zorunda olunca oyun tam Fenerbahçe'nin istediği gibi oldu. Onlar yüklendiler, sarı-lacivertliler kapandı. Topa vurmadan akıllı çıkınca da bu sefer Manchester defansı zorlandı. Bakmayın skorun 2-0 olduğuna.
Maç çok rahat 4-1, 5-1 olabilirdi.
O zaman benim aklıma şu geliyor: Fenerbahçe'de oynayan özellikle de ithal futbolcular yurt dışı maçlarını, hele böyle vitrin maçlarını çok daha fazla özel görüyorlar. Buna yerli futbolcular da ekleniyor o zaman Fenerbahçe'deki bu manzara ortaya çıkıyor. Madem böyle oynuyorsunuz kardeşim, Türkiye Ligi'nde neden saçma sapan işler yapıyorsunuz! Çünkü aynı Fenerbahçe, Feyenoord maçını da oynattı. Artık sarı-lacivertliler bundan sonra bayağı iyi gider dedik. Söyleyenlerin başında da ben geliyorum. Sonra taca çıktık. Aslında Fenerbahçe'nin ana fikri bu. Neden böyle maçlar iyi, neden bazı maçlar kötü?
Gelelim Jose Mourinho'ya: Büyük transferler, dün akşamki görüntü ve İngiliz Ligi'ndeki görüntü. Bu maçtan bir gün evvel yapılan basın toplantısında Mourinho, enteresan şeyler söyledi. Portekiz'de ilk teknik direktör olduğunda, ilk transfer teklifi Türkiye'den gelmiş ona... Türkiye'de futbola karşı tutku fazlaymış. Yani mesaj üstüne mesaj... Ama şunu net söyleyebilirim. Dün geceki Manchester United'ı gördükten sonra Mourinho artık Türkiye'ye gelip çalışabilir. Gelir bize 1-2 yalan dolan çalışır, dinlenir. Yeni bir Mourinho olarak, kendini Avrupa'da unutturmuş bir Mourinho olarak tekrar Avrupa sahnesine çıkabilir. Geçmiş yıllarımıza bakın, çok örnek göreceksiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA