Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Cumhurbaşkanı Erdoğan keşke 30 yıl önce gelseydi

Bazıları der ki; "Erman yağcı..." Benim siyasetle hiç işim olmaz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan faydalanın abi... Spora yatırım yapıyor. Futbolu çok seviyor. "Yerli oyuncu göremiyoruz" diyor. Görsek yatırım yapacak. Faydalanın. İstesen ceketini verecek çünkü. Keşke 30 yıl önce gelseydi.
Karşılaşma öncesi kadroyu gördüğümde hücum olarak bir şeyler yaparız ama defans dönüşlerinde kolay kontratak yer miyiz diye düşündüm. Ama golleri erken bulduk, oyuna da hakim olduk. Daha da önemlisi bütün takım rakibin her topuna bastı. Bizim takımın teknik kapasitesi yüksek. Rakibin teknik kapasitesi ise zayıf. Üçlü-dörtlü baskı yiyince sonunda topa vuruyorlar. Bizim baskıyı da çözemiyorlar. O zaman da biz kaptığımız topları iyi kullandık. Bunu ilk yarı boyunca yaptık. 2-0 da önde oynayınca çok rahat ettik.
Dün akşamki en önemli şey şuydu: Takımda kötü oynayan oyuncu değil, takımda kötü mücadele eden oyuncu yoktu. Eee zaten bu takım, iyi mücadele ederse rakip takımın teknik kapasitesini götürür.
En az Finlandiya kadar koştuk. O zaman da Finlandiya'dan daha başarılı olduk.
İkinci yarı ilk 15 dakika biraz durduk.
Yunus Mallı yoruldu. Ama Fatih Hoca biraz bekledi. Tahmin ediyorum sakatlıktan korkuyordu.
Üç değişiklik yaptı. Özellikle Emre Mor'u oyuna alınca işin rengi tam değişti.
Maçları İstanbul'da oynarsak seyirciler stadın oynandığı takımın futbolcularına bir şey demiyorlar, diğerlerine küfür ediyorlardı.
Ama Allah var iyi tezahürat yapıyorlardı.
Antalya ve Konya'da statlar doluyor, bu çok iyi ama istenilen tezahürat yapılmıyor. Bu statlarda maç yapacaksak seyirciyi organize edecek çareler üretmeliyiz.
Bazı futbolcular, kadro harici kalınca ders almışa benziyorlar. Saçları başları oynamaya başlamıştı, havalarından geçilmiyordu sahada.
Dün maç boyunca süt dökmüş kedi gibilerdi.
Hep söylenileni yaptılar. Hareketleriyle ukalalık yapmadılar. Demek arada sırada ders vermek lazım bazılarına. Matematik olarak bitmezse futbolda her zaman şansın vardır. Tamam, her maçını kazanacak halin yok ama her maçını kazanamayacağına kim hükmedebilir senin. Bu şans futbolcuların elindedir. Bu takım ne maçlar kaybettiği gibi ne maçlar da kazandı. Sporcu yeter ki istesin, sahada adam gibi mücadele etsin. Sağı solu oynamasın. Teknik direktörünü dinlesin ukalalık yapmasın. Başarı işte o zaman gelir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA