Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Klasik Cüneyt Çakır faciası!

Penaltı kararı rezalet bir karar... Uzaktan, yakından penaltıyla alakası yok. Ama bu klasik bir Cüneyt Çakır faciası.

Seyircisiz maçta stadın tribünlerindeki dev pankarta Süleyman Seba'nın "Beşiktaş'ı üzmeyin" sözünü yazmışlar. Antalyasporlu futbolcular da herhalde bu pankarttan etkilenmiş olacak ki Beşiktaş'ı üzmeyecek şekilde oynadılar. Antalya'nın yaptığı transferlere göre daha farklı bir oyun şeklinde oynaması gerekirdi. Beşiktaş'ı zorlayamadılar. Rakibin Beşiktaş, kalite olarak senden iyi... Ne yapacaksın? Süper Kupa'daki Konyaspor gibi önce bozacaksın, sonra oynayacaksın. Ama ne yaptı Antalya? Hiçbir şey! Yedikleri ilk golde defans ve kalecinin topyekün büyük hatası var. Arka direkte Pepe çok rahat bir kafa vuruşu yaptı.
İkinci gol penaltıdan... Rezalet bir karar... Uzaktan yakından penaltıyla ilgisi yok. Klasik Cüneyt Çakır faciası. Beşiktaş'ın böyle bir penaltıya ihtiyacı yoktu. Ama büyüklere şirin gözükmeye de mecbur. Sebebi, babası her taraftan camianın içinde kalmak için elinden gelen her şeyi yapıyor. Baba-oğul bazı mücadelelerin içindeler. Zaten Türkiye'de hakemlik ne çekiyorsa, sülale boyu onlardan çekiyor. Amcaoğlu, dayıoğlu dolu. Yine aynı işleri yapıyorlar.
Beşiktaş, rakibinin oyununa göre iyi oynamadı. "Kazandım" diye aldanmasın. "Al sen oyna, ben seni karşılarım" mantığıyla oynadı Antalyaspor... Tribünde taraftar yoktu. Bu Beşiktaş için dezavantaj mıydı? Hayır... Beşiktaş bu Antalyaspor'u taraftarı olsa da olmasa da yenerdi zaten.
Bakınız! Dün dikkatimi çeken bir olay da Quaresma'nın oyundan çıkarken takındığı tavır. Tabelada numarasını görünce söylendi. Bu sefer gidip Şenol Güneş'in elini sıktı ama tavırlar yine aynıydı. Bu şunu gösteriyor: Lens ve Negredo gelince Quaresma ve Babel bu sezon bıçak sırtı olacak. Yani Quaresma'nın bu sinirli hallerini bu sezon daha fazla görebiliriz. Futbolda şiddeti önlemek, sahaya gireni, suç işleyeni bulmak için Passolig çıktı. İyi güzel, tamam! Ama 'Şiddeti önleyeceğim' derken kurunun yanında yaşı da yakıyorsun. Hatayı yapanlar, suçu işleyenler kulüplere zarar veriyor. Dün maça gelemeyen taraftarın suçu neydi? Son şampiyonun açılış maçındaki görüntü hoş muydu? Buralarda doğru işler yapılmazsa Türk Futbolu daha çok kan kaybeder.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA