Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Konsantrasyon

Galatasaray, Beşiktaş önünde sadece kazanmadı; rakibini ikili averajda da geçti. Nefes kesen derbiyi iki perdelik ele alalım. Bu sezon Galatasaraylı futbolcular zorluk derecesi yüksek ve kazanmaları gereken maçlardaki gibi akıllı, dikkatli ve yüksek konsantrasyonla oynadı. 3. dakikada Umut'un mükemmel ortasına Emre Çolak'ın sol ayak içiyle attığı vuruşu becerisi yüksek erken gol oyunun kontrolünün Galatasaray'a geçmesini sağladı. Derbilerde ekonomik oynayıp rakipten kaptığı toplarla hızlı hücuma çıkan Beşiktaş, yediği bu erken gol sonrası zorunlu olarak öne çıkmaya başladı.
Galatasaray ayağa çabuk ve isabetli pas yaparken top Beşiktaş'a geçtiğinde herkes anında basıyordu. Galatasaray'da yardımlaşma sahaya çok akıllı yansıyordu. Fiziksel güç yetersizliği içindeki Fernandes, Beşiktaş'ı sırtlayamayınca orta alanı kolay kontrol altına alan Galatasaray istediği gibi top çevirip hücuma etkili çıktı. Devre biterken Selçuk'un muz ortasında Riera'nın kafayla attığı gol bir zeka ürünüydü. Bu ortaya kafayı sıçrayarak vuracakları için Elmander ya da Umut golü atamazdı. Rieara kafa golünü yere basarak ve güç alarak attı. Öyle ki; yükselen İbrahim Toraman, Riera çıkmadığı için havada asılı kaldı.
İkinci yarıya Beşiktaş golle başladı. Sivok'u ön direkte almamak hataydı. Maçın ikinci perdesi Melo'nun atılmasıyla başladı. Çünkü Fatih Hoca, Engin ile Sneijder'i aynı anda Umut ve Emre'yi çıkararak oyuna almıştı. Bence, Umut'un çıkıp Sneijder'in girmesi ve tek forvete dönmek doğru hamleydi. Ama Engin'in girmesi tamamen fanteziydi. Melo atıldıktan sonra Beşiktaş'ın son yarım saatte maçı çevirmemesi tamamen Aybaba'nın oyunu okuyamamasıydı. 10 kişilik Galatasaray Hamit-Snejder-Engin üçlüsüyle hücuma çıkarken Beşiktaş tam 5 kişiyle savunma yapıyordu.
Eksik Galatasaray sonucu arttıracak pozisyonlar da buldu. Ama Engin'in şut atabileceği pozisyonda Snejder'e pas vermemesi büyük hataydı. Futbolda artık bu tür tavırlar prim yapmıyor. Savumada Danny- Semih ikilisi hatasız ve dikkatli oynarken savunma ile hücum arasında mekik dokuyan Riera gecenin yıldızıydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA