Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Kadro yanlışı...

Deveye "Boynun neden eğri?" diye soranlar "Nerem doğru ki" şeklinde cevap almışlar. Galatasaray'ın Bursa'da sahaya çıkan 11'i deve misali yamuk yumuktu. G.Saray mücadele olarak iyiydi. Ancak kadronun birbirleriyle yaşadığı uyumsuzluk, dağınıklık, beceri yetersizliği ile birleşince Galatasaray'da değişikler yapılıncaya kadar pozisyon üretmek için yeterli kalite oluşmadı.
Hamit'in yerinde Yekta'nın Melo'nun pozisyonunda Engin'in oynaması tam bir fiyaskoydu. Engin inanılmaz top kayıpları yaptı. Yekta kanatta verimli olamadı. Emre solda Şener'i bir kez bile geçemedi. Bu oyuncuların "Acemilikleri" yüzünden bütün yük Selçuk'un üzerine bindi. Rakibi karşılayan da , top çalan da, oyunu yönlendiren de Selçuk oldu. G.Saray'ı Bursa'da ipten alan Umut'un attığı golün pasını da Selçuk verdi.
Bursaspor'un savunma tarzı tam Burak-Umut ikilisi içindi. Umut da savunma arkasına yaptığı koşuyla golü attı. Elmander'in "Tank"ı andıran fiziksel gücü G.Saray'ı öne taşımaya yetmedi. İsveçli forvetin çabukluğu olmadığı için ilk yarıda karşı karşıya golü kaçırdı. O pozisyonda patlama gücü yüksek Burak olsaydı; İbrahim'in sürati golü engellemeye yetmezdi.
Sabri'nin sık yerini kaybetmesi, Riera'nın Emre'den yeterince destek almaması Bursa'nın kanatlardan çok etkili gelmesini sağladı. Selçuk ile Semih'in iyi oyununa Muslera yaptığı kurtarışlarla büyük destek oldu.
Fatih Terim, bu yanlış kadroyu Aydın, Ambrabat ve Sneijder ile tamir etmeye çalıştıktan sonra G.Saray, pozisyon üretti. Eğer Terim tek forvete dönüp Sneijder ve Amrabat'ı 2. yarı oyuna alsaydı kanatlar işler, Selçuk rahatlar, G.Saray daha iyi top tutup pozisyon üretirdi.
Kimse bana "Rüzgar bizi etkiledi" bahanesi sunmasın. Şartlar iki takım için de eşitti. Ancak 2. yarı rüzgarla oynayan G.Saraylı oyuncuların Sabri'nin dışında şut atmayı akıl etmemesi şaşırtıcıydı.
Görünen o ki; Drogba ile Sneijder onbirde oynayıncaya kadar G.Saray'ın deplasman azabı sürecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA