Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

G.Saray'da yeni sistemin artıları

Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin kazandığını ortamda peşindeki Antalya önünde ilk yarı vasat ikinci yarı baskılı oynayarak üç puanı Burak'ın golleriyle alan Galatasaray rakipleriyle arasındaki farkı korudu. Fatih Hoca'nın tek forvet Burak'la maça başlaması Drogba'lı sistemin erken start almasıydı. Maçı Başkan Ünal Aysal'ın locasında izleyen Drogba birlikte oynayacağı arkadaşlarının kapasitelerini ve becerilerini gördü.
Tek forvetli düzene geçiş ve Sneijder'in forvet arkasında görev yapması Galatasaray'ın hem pas kalitesini yükseltti hem de topa daha çok hükmetmesini sağladı. Topla buluştuğunda basit oynamayı tercih eden Sneijder'in verimi önde top tutacak Drogba ile daha da artacaktır. Çünkü Sneijder arzuladığı duvar paslarını Burak'la yapamadı. Sneijder sayesinde Galatasaray'ın topu kullanma becerisi artarken Selçuk öne doğru oynama şansını buldu.

MELO'YA İHTİYAÇ VARDI
Antalya'ya ilk golü fırsatçılığıyla atan, ikincisinde de topa soluyla mükemmel vuran Burak sprinter bir golcü. Maç boyu rakip savunmanın arkasına dikkat dağıtacak koşular yapan, sürekli yer değiştiren, alışmadığımız ölçüde adam kovalayan, pres yapan ve savunmaya yardıma gelen Burak'ı tek forvetli sistemin içinde tutmak gerekir. Belki Amrabat kenarda oturup Burak kanatta oynayabilir.
Yabancı kontenjanı Terim'in belini bükecektir. Melo'ya ihtiyac maç boyu göründü. Çünkü Muslera'nın degajlarında ortaya yolladığı yüksek topları rakip sahaya aktarma adına Melo olmadığı için Selçuk- Yekta-Sneijder üçlüsü kısa kaldılar. Avrupa'da Melo'nun yararını Selçuk-Sneijder ikilisi fazlasıyla görecektir. Hamit sağda hücuma etkili bindirmeler yapan Sabri ile birlikte çok çalıştı. Hamit top sürerken ve içeri çalım atarken sağ ayağının içini mükemmel kullanıyor. Ancak Hamit'in verimi sağda değil, solda içeri yapacağı etkili dalışlarla daha fazla artar. Çünkü Hamit sağda rakibini bir kanat oyuncusu gibi geçemiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA