Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Hani şampiyondu!

Galatasaray'ın aklına getirmediği Gençlerbirliği yenilgisi "Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak" sözüyle bütünleşiyor.
Galatasaray'ı geçen hafta "Şampiyon" ilan edenler şimdi bakalım ne diyecekler?
Oynanmamış maçlar sadece kağıt üzerinde kazanılır.
İlk yarı Hamit, Burak ve Eboue ile girilen pozisyonları durdurup "Bu vuruşlar ne oldu?" diye sorsak herkes "Gol" cevabını verir.
Ama öyle olmadı. İlk 45'te rakibine pozisyon vermeyen, coşkulu, istekli ve oyunu rakip kaleye yıkan bir Galatasaray izledik. Oyunun başında karşı karşıya golü atamayan Hamit, maç boyu yine iki kez üst direğe takıldı.
Türkiye'nin gol kralı Burak pozisyon kaçırmakta hovardaydı.
Hele hele devre biterken Riera'nın "Al golü at" dercesine yaptığı ortada topu Burak'ın ıskalaması gol vuruşu konusunda bir standartının olmadığının belgesidir. Galatasaray'ın temel sorunu ayağa hızlı ve çabuk pas yapamadığı gibi takım halinde ağır hücum ediyorlar. Çok koşan, çok çalışan ve yüreğini ortaya koyan Yekta topla çıkışlarda ve pas dağıtımında dengeli olmadığından Selçuk savunmaya gelmek zorunda kaldı ve oyunu kurmak için topla çıkıncaya kadar rakip kendi sahasına çabuk yerleşti.
Maç kaybedilir ama G.Saray hızlı hücum etme kimliğine geri dönüş yapamazsa her maç bu sıkıntıyı yaşar.
Ayrıca oyuncuların birbirleriyle zihinsel uyumu yok. Emre, Yekta, Burak ve Umut çevre kontrolü yapmadıklarından doğru pas verme ve doğru pozisyon alma konusunda hata yapıyorlar. Amrabat buluştuğu topları eveleyip geveledikten sonra ve kafasını kaldırmadan gelişigüzel ortalıyor.
Terim'in rakibe pozisyon vermeyen ama pozisyonlara giren takımı erken değiştirmeye kalkması hataydı.
Emre'nin çıkıp, Drogba'nın girmesi doğru olurdu. Sneijder'in verimli olmamasının nedeni takımın kendisiyle oynamaya çaba sarfetmemesidir. Vleminckx'in attığı golde faul yoktu çünkü Eboue sorumsuzca kendini yere bıraktı. Drogba'nın atamadığı penaltı da haksızdı. Özgür Yankaya yenilen golle ilgili "Faul var mıydı?" baskısıyla penaltıyı verdi.
Not: Penaltıyı "Ben atacağım" diyen Drogba'nın saha içinde "Patron" gibi davranması yanlış.
Bu kararı hoca ya da kaptan Selçuk vermeli.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA