Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Terim, Kocaman ve öğrencilerine alkış

Milli Takım ve kulüpler olarak uluslararası arenada yıllardır istikrarı yakalayamıyoruz. İstikrar penceresinden baktığımızda Milli Takım'ın hali yürek yakıyor. Mayıs 2012'de 33. sırada bulunan Milli Takım, FİFA'nın Mart ayı sıralamasında 12 basamak gerileyerek 45. sıraya indi. Kulüpler düzeyinde ise Türkiye, G.Saray ve F.Bahçe'nin iki kupada çeyrek finale kalmasının mutluluğunu yaşıyor. Bu iki büyük, başarılarıyla Avrupa karnelerini zenginleştirirken, ülke puanına da büyük katkı sağladı. Yıllarca şu iki konuyu tartıştık:
1-Avrupa kupalarında neden Türk hakemleri maç yönetemiyor?
2-Kulüplerimiz Avrupa Kupaları'nda Nisan ayını neden göremiyor?

Elit kategorisindeki Cüneyt Çakır, elitliğe hazırlanan Fırat Aydınus'un Şampiyonlar Ligi'nde başarılı maçlar yönetmeye başlamasıyla, hakemlerimiz üzerindeki ölü toprağını attı. Ayrıca Bülent Yıldırım, Hüseyin Göçek, Halis Özkahya da Avrupa'da aralıksız maç yönetmeyi sürdürüyor.
G.Saray ve F.Bahçe'ye ülkenin ihtiyacı olduğu puanları kazandırdıklarından ve Nisan ayında Avrupa'da yer alacaklarından dolayı teşekkür etmeliyiz. Sezon başından beri belirli kişilerce yerden yere vurulan Fatih Terim ile Aykut Kocaman'a övgüyü esirgememeliyiz. G.Saraylı ve F.Bahçeli futbolcuları kazandıkları zaferlerle Türk futbolunun marka değerine yaptıkları katkılar nedeniyle alkışlamalıyız.
Milli Takım 22-26 Mart tarihlerinde Andorra ve Macaristan ile karşılaşacak. 2014 Dünya Kupası için treni kaçırdık gibi görünüyor. Biz umutlarımızı sıcak tutup, son anda en arkadaki vagona atlamanın hesaplarını yapıyoruz. Bu yolda Milli Takım'ın hocası Abdullah Avcı için G.Saraylı ve F.Bahçeli futbolcuların Avrupa'da çeyrek finale yükselmesinin büyük avantaj olacağını düşünüyorum. Bu iki takım oyuncuları hem moralli hem de çok formda görünüyor. Milli Takım'a F.Bahçe 7, G.Saray ise 5 oyuncu gönderdi.
Şu ortamda Milli Takım'a bir kulüp takımının "Lokomotif" görevi yapma şansı yok. Ancak "Bölgesel uyum" mantığıyla ve Avrupa'da başarılara göre Milli Takım'ın iskeletini bu iki takımdan oluşturmak doğru olur. 2008'de Avrupa üçüncüsü olduğumuzda Milli Takım G.Saray-F.Bahçe karması gibiydi. Saha içi uyumu, pas kalitesini yükseltme ve başarı adına doğru G.Saraylı ve F.Bahçeli futbolcularla kurulacak bir Milli Takım'la olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA