Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Ezber takım farkı

Fatih Terim, "Real'e karşı savunma yapmayacağız, oynayacağız. Bunu yaparken kaybetmekten korkmayacağız" demişti. G.Saray, Real'e karşı oynamaya çalıştı, oyunu hiç çirkinleştirmedi. Ancak oynamak yetmedi. Türkiye'de takım bütünlüğünü yakalayan Galatasaray "Ezber takım" olan Real'e karşı organize olma, doğru pozisyon alma, dikkat ve beceri konusunda zafiyet yaşadı. Birbirleriyle isabetli pası ezbere oynayan Real Madrid üçe ayrılıyor:
1- İşçiler; Xabi Alonso, Khedira, Coentrao, Ramos, Essien, Varane..
2- Organizatörler; Mesut Özil ile Angel Di Maira..
3- İş bitiriciler: Ronaldo, Benzema, Higuain üçlüsü. En önemlisi Real, takım olarak çalım ustası iki solak Mesut ve Di Maria'nın oyun patronluğunu kabul etmiş. Galatasaray'da işçiler; Danny, Semih, Eboue ve Riera pozisyon hataları yaptıkları gibi geriden topu oyuna doğru sokamadılar. Organizatörler; Melo çalışkandı ancak Selçuk fizik olarak ezildi ve oyuna hükmedemedi. Hamit çabuk düşünümediğinden hızlı hücum düşüncesine fren oldu. Ambarat, Hamit'in yerine daha erken girebilirdi. Fit olduğunu söyleyen Sneijder etkisiz kaldı. İş bitiriciler; Drogba kişisel becerisiyle varolmaya çalıştı ama istediği topları alamadı. Real savunması göbeği kapatırten Burak hem geniş alan bulamadı hem de Varane'ı taktığı kelepçeden kurtulamadı. Galatasaray pas uyumu ve beceri konusunda Real'e karşı bu zaafı kapatamadığı için kaybetti.

BİR AN ÖNCE UNUTMALILAR
Ronaldo ile Benzema; Danny, Eboue ve Semih üçlüsünün yaptığı pozisyon hatalarını golle cezalandırdı.
Eboue, Drogba iki kez ve Burak Real savunmasının yaptığı hatalar sonucu karşı karşıya kaldıkları pozisyonlarda golleri beceri noksanlığından atamadı. Bernabeu'daki üzücü ancak turun favorisi zaten Real Madrid değil miydi? Başkan Ünal Aysal dahil her yönetici Avrupa karnesinde gruptan çıkmayı hedef görmüştü. Çeyrek finale yükselmek Galatasaray'ın unuttuğu Avrupa arenasını yeniden hatırlamasını ve taraftarının yeniden Avrupa coşkusunu yaşamasını sağladı. Fatih Terim bugünden itibaren oyuncularına bu ağır yenilgiyi unutturmanın çabası içinde olmalıdır. Çünkü önlerinde lig duruyor. Gelecek yıl Devler Ligi'ne direkt gitmenin yolu şampiyonluktan geçiyor.
Teşekkürler Galatasaray.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA