Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Melo tüccar ise, Sneijder ne oluyor?

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın Melo için "Tüccar futbolcu" yakıştırmasına katılmıyorum. Ayağını topa, kafasını tekmeye sokmayan oyuncuya "Tüccar" derim. Galatasaray'da ter akıtmadan formayı kapmak adına çaba sarfetmeyen sözleşmesine güvenip yan gelip yatan ve iki şampiyonluk yaşamış oyuncular için "Tüccar" derim. Ayrıca Sayın Aysal'ın yine Melo ile ilgili, "İmtihan başlayana kadar yatan talebelere benziyor. 40 maçlık para ödüyorsunuz, o 8 maç oynuyor. Bu mantıklı değil" açıklamasına şiddetle karşı çıkıyorum. Neden mi?
2011-12 sezonu; Play-off dahil 40 maçlık lig maratonu. Melo: 36 maç oynamış, 12 gol atmış.. Selçuk İnan: 39 maç oynamış, 13 gol atmış.
2012-13 sezonu lig ve Şampiyonlar Ligi.. Melo: 26'sı ligde 9'u Devler liginde toplam 35 maç oynamış., 1 gol atmış. Selçuk İnan: 32'si ligde, 10 Devler Ligi, 1'i Süper Kupa toplam 42 maç oynamış toplamda 7 gol atmış.
Öncelikle yönetim beceriksizliğinden dolayı takıma geç katılan Melo daha defansif oynadığı bir sezonda Başkan Aysal'ın dediği gibi 8 maç değil, 35 maç oynamış. Başkan'ın çilek dediği Sneijder bile formsuzluğu için "4 aylık maç eksiğim nedeniyle hiç fit olamadım, istediklerimi yapamadım" diyor. Sneijder için tüccar denilirse kabul ederim.
Bu muhteşem ikiliyle Galatasaray, Devler Ligi'nde çeyrek finali yaşamış, ligde de iki şampiyonluk tatmış. Rakamlara bakınca Melo için "Tüccar futbolcu" yorumunu yapmak adaletsizlik ve haksızlık olur. Ayrıca Selçuk-Melo ikilisini bozmak Galatasaray'a ihanet olur. O yüzden lütfen herkes egolarını bir kenara bıraksın. Çünkü asıl olan Galatasaray'dır gerisi tefaruattır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA