Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Hızlı kanatlar için yeni isimler lazım

İngilizler'in ünlü yazarlarından Charles Dickens şöyle der: "Bir memleketin yükselmesi EV ve AİLE sevgisine bağlıdır." Bir takımın başarısında mutlaka iyi bir yönetimin, akıllı teknik adamın, kaliteli oyuncuların ve güçlü taraftarların payı büyüktür. Ancak takım olma ruhunu aile olma ruhuyla bütünleştiren ekipler başarı merdivenlerini tırmanır. Fatih Terim'in Florya'da yarattığı "Aile ortamı" oyuncular arasında oluşan sinerji ve güçlü arkadaşlık bağları G.Saray'ı başarıya taşıdı. En önemlisi G.Saray iki yıl üst üste şampiyon olurken zaman zaman iyi oynamamasına, kötü sonuçlar almasına rağmen Terim'in özenle yarattığı "Aile olma" özelliğini hiç kaybetmedi. Her türlü sıkıntılar ve üzüntüler "Aile" ruhuyla ve sevgiyle aşıldı.

KAZIM İYİ MOTİVE OLURSA...
G.Saray'da kemikleşen bu özellik, Terim'in oyunsal ve taktiksel anlamda yapmak istediği değişimi ve yenilenmeyi de kolaylaştıracaktır. Örneğin, G.Saray yeni sezonda geçmiş iki yıla oranla daha hızlı oynamaya çalışan, daha çok koşan ve hücuma daha çabuk çıkmayı hedefleyen bir takım olmalıdır. Oyuncu kalitesi G.Saray'ın rakipleri karşısında topa daha çok hükmetmesini, oyunun kontrolünü elinde tutmasını ve pas kalitesinin yüksek olmasını sağlıyor. Ancak, Galatasaray'ın rakip kaleye hızlı hücum etme konusunda ağır kaldığı bir gerçek. 1996-2000 takımı, hücuma çok çabuk çıkan ve hızlı oynayan oyunculardan kuruluydu. Örneğin, İlie, Arif, Hasan, Hakan, Hagi, Okan topla hızlı çıkan oyunculardı. Üstelik, Hakan Ünsal, Fatih, Ümit Davala, Suat geriden hücuma çıkarken rakip kaleye çabuk gidiyorlardı. G.Saray iki sezondur çabuk ve hızlı hücum etmeyi "Otomatik" hale getiremiyor. Örneğin, İlk şampiyonlukta Eboue-Kazım uyumu mükemmeldi. Amrabat boş alan bulamadığında tıkanıyor. Hamit sağ tarafta ağır kalıyor. Melo savunmaya yardım ettiğinden eskisi gibi öne sık gitmiyor. Bu yüzden, Erman Kılıç ile özellikle Kazım'ın dönüşü kanatlara hızlılık getirebilir. Eğer Kazım iyi motive olursa, Eboue ile sağ tarafa hızlılık ve çabukluk getirebilir. Engin sadece futbolu düşünürse ve fizik olarak diri kalırsa G.Saray'ı öne doğru taşır.

YERLİDE DAR KADROYA SAHİP!
Selçuk'un atacağı uzun toplara Burak'ın ya da Umut'un yapacağı defans arkası koşular yeterli olmaz. Yabancı kısıtlaması yüzünden yerli oyuncu konusunda dar kadroya sahip G.Saray kanatları etkili hale getirmek için Kerim Frei, Ahmet İlhan ve Ferhat Kiraz gibi oyuncular bütçeye uygunsa düşünülebilir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA