Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Seyirci tuzağına dikkat!

TARİH 11 Ekim 2006: Türkiye: 5-Moldova: 0
Tarih 6 Eylül 2013: Türkiye: 5-Andorra: 0
7 yıl sonra Milli Takım 5 gollü bir galibiyet alıyor.. 168 gün sonra özlemi duyduğumuz galibiyetle tanışıyoruz. Türkiye'de mutlu olamayan bir kesim var.. Farklı kazanıyorsun yaranamıyorsun, "Yendiğin rakip kim?" diye soruyorlar. Kaybediyorsun "Yazıklar olsun. Bu nasıl Milli Takım?" diye öfke kusuyorlar.
Andorra'yı farklı yenmek Mili Takım'ın moral kazanması adına önemliydi. Sonuçtan çok görev alan oyuncuların sahaya yansıttıkları kazanma duygusu, mücadeleleri, iştahları ve gol sonrası oluşan "Sevinç yumağı" görmeye değerdi. Kulüp maçlarında birbirlerine rakip olan hatta zaman zaman birbirlerine davranış konusunda "İtici" davranan oyuncuların Milli Takım çatısı altında gösterdikleri arkadaşlık ilişkilerinin yeniden kazanıldığı bir maç oldu Andorra karşılaşması. Bu özlenen tabloda Terim'in yarattığı sinerjinin büyük önemi var. Sahadaki şahsiyetli ve sorumluluk dolu oyunun temelinde Terim'in oyuncularına "Kalitenize güveniyorum. Siz her şeyi yapabilecek güçtesiniz" inancının ve güveninin rolü çok büyük.
Kalitemiz, tekniğimiz, oyun zekamız ve becerimiz Romanya'yı da yenecek güçte. Ancak Bükreş'te zihinsel dağılma yaşamamalıyız. Çünkü "komünist" ülkelerin tribün taktiği Romanya'da halen sürüyor. Romen seyirciler durmadan bağırarak "Kuru gürültü" yaparak hatta ayaklarını organize bir şekilde yere vurarak hem rakibin hem de hakemin psikolojisini bozmaya çalışıyorlar. Sakin kalmak, öfkelenmemek Milli Takım için başarının ilk anahtarı olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA