Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Savaşçı sakatlanınca

"Bazen bitmek bilmeyen dertler yağmur olur üstüne yağar. Ama rengarenk Gökkuşağı da yağmurlardan sonra çıkar." Mevlana'nın bu sözü dün gece G.Saray adına tersten çalıştı. İlk yarım saatte Gökkuşağı Galatasaraylı oyuncuların üzerindeydi. Melo'nun önce füzesini sakatlanma pahasına Casillas kurtardı. Ardından yine Melo'nun önce kafa, sonra topukla yaptığı vuruşu kaleci Lopez kurtardı. En önemlisi Snejder'in gollük pasını Burak ön direğe koşu yapmayınca kullanmadı.
Real Madrid'in G.Saray kalesinde ayak izi bile yokken bir uzun topta 40 milyon euroluk İsco, Chedjou'nun hatasını golle cezalandırdı. Real Madrid Mesut Özil dönemindeki gibi tempolu oynamıyor, ama kaliteli ayakları buluştukları topları ezbere şekilde isabetli pasa çeviriyordu.
Gol sonrası Gökkuşağı kayboldu, G.Saray'ın üzerine "Dert Yağmur"u yağmaya başladı. Drogba'nın sakatlanması adeta hezimetin habercisiydi. Çünkü, G.Saray sahadaki savaşçısını kaybetmişti.
Terim maç öncesi; "Kazanmak için bizde yürek de var, istemek de var" demişti. Geçen sezon Real'i 3-2 yenen G.Saray'ın o günkü fizik gücü, temposu ve takım ritmi sezon başından beri yoktu. G.Saray'ın fizik gücü yüreğinin sesine ayak uyduramadı.

HAYAT DEVAM EDİYOR
İkinci yarının başında Burak'ın Amrabat'ın ortasında topu gol yapamaması sonun başlangıcı oldu. Melo'nun hatasıyla Benzema'nın attığı gol G.Saray'ın maçı döndürme adına pamuk ipliğine bağlı moralini ve direncini dibe vurdurdu.
Real grubun favorisi de olsa, skorun ağır hezimet boyutuna ulaşması dilerim Galatasaraylı oyuncuların hem lig hem de kalan Avrupa maçları için oyuncuların psikolojilerini olumsuz etkilemez. Bu hezimet hem G.Saray'ın tarihine hem de Terim'in kariyerine yazıldı. Gecenin en güzel ve en doğru hareketi taraftarın "Selçuk takımı buraya getir" diye tribünlere çağırmasıydı. Sonuçta hayat devam ediyor, geçen yıl Avrupa'da çeyrek final oynayan bu oyuncular değil miydi? Büyük takımların her dibe vuruşlarının parlak yükselişleri olmuştur. Şimdi R.Madrid hezimetini unutup tüm camia kenetlenerek yaraları sarmalıdır.

MAÇIN ADAMI: C. RONALDO

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA