Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Terim el attı Drogba bitirdi

Galatasaray 75 bin kişinin önünde Beşiktaş'ı yenerken hem prestijini kurtardı hem de şampiyonluk yarışından kopmadı. Eğer, Galatasaray kaybetseydi Fatih Hoca ard niyetliler tarafından çarmıha gerilecekti. Ayrıca Burak kaçırdığı gollerle "Hedef adam" haline gelecekti. Fatih Hoca'nın ilk yarıdaki oyun sistemi hatalıydı ve işlemedi. Engin sağda etkisizdi. Burak sola kayarak oynayınca ve Drogba'ya yanaşmayınca Galatasaray pozisyon üretmekte zorlandı. Sneijder, Hakan Balta'ya yardım etmediği için Beşiktaş sağdan etkili bindirmeler yaptı. Galatasaray golü de zaten Balta'nın bölgesinden verdiği pozisyonda yedi. Burak'ın kaçırdığı gol Romanya'ya, Antalya'ya, Bursa'ya atamadığı gollerin kopyasıydı. Bu vuruşu defalarca yapan kaçıran ve gol kralı olmuş bir oyuncu hiç mi ders almaz.
Zorlukları aşmanın iki yolu vardır:
1-Ya zorluk yaratan durumları değiştireceksiniz.
2- Ya da zorluklara yaklaşımınızı değiştireceksiniz.
Fatih Hoca zorlukları yaratan duruma el attı. Önce sistemle oynadı. Burak'ı sağa çekip, Engin'in yerine Burma'yı aldı, Sneijder'i forvet arkasına "Seyyar" olarak koydu. Selçuk da partneri Melo ile uyumu yakaladı. Selçuk maestroluk görevine soyunurken nihayet ayağındaki topları etkili pasa dönüştürdü.

DROGBA'NIN RUHU SAVAŞÇI
Bruma'nın girmesi kanatlara çabukluk getirdi. Bu değişim Galatasaray'ın Beşiktaş üstünde egemenlik kurmasını sağladı. Burak 52'de topa değil kaleciye bakıp vuruşunu yapsaydı Galatasaray daha erken golü atacaktı. Burak bence hatalarını düzeltmek için yeterince çalışmıyor. Başarıya aç oyuncu Bruma'nın inatçılığıyla yaratıp pasa dönüştüğü topu Drogba ağlara bıraktı. Bu gol Galatasaray'ın moral ve fizik gücünü arttırırken güvenini ve direncini de güçlendirdi.
Drogba'nın Galatasaray'ın savaşçı ruhu olduğu bir kez daha kanıtlandı. Drogba'nın varlığı Galatasaray'a güven veriyor rakibe korku salıyor. Sivok-Escude ikilisi Drogba yüzünden öne bile çıkamadı. O Drogba Galatasaray'ı galibiyete taşırken takımının yenilmezliğine de katkı sağladı. Attığı ikinci golde topu önüne alışı, kaleye, kaleciye bakışı ve gol vuruşu Burak Yılmaz'a ders olacak güzellikteydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA