Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Teslimiyetçi ruh

Mancini ilk röportajında, "F.Bahçe ile aramızdaki 6 puanlık farkı kapatmak için zamanımız var. F.Bahçe, Beşiktaş ve Trabzon'u tanıyorum. Puanlara 28 Ocak'ta bakmak lazım" demişti.
10 Kasım 2013 tarihi itibarıyla G.Saray ile F.Bahçe arasında 9 puan fark var. F.Bahçe hata yapmazsa puan farkı azalmaz.. Çünkü G.Saray'ın ritmi yok, uyumu yok, fizik gücü yok..
G.Saray yönetiminin bu kez galibiyet beklediği derbide Mancini de Kadıköy'de kaybetti ve G.Saray'ın 14 yıldır süren kazanamama kaderine adını yazdırdı.
Yavuz Sultan Selim'in sözüdür: "Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık ise ölüme götürür.." Mancini'nin sahaya sürdüğü kadro kararsızlıkla korkaklık arasında sıkışmıştı. Türkiye'nin defans arkasına en iyi koşu yapan santraforlarından Burak'tan kanat oyuncusu yaratmak hatadır. Ceyhun gibi teknik becerisi kısıtlı, pas verme yeteneği dar sadece fizik gücüyle oynayan bir oyuncunun tercihi, Mancini adına "Önce gol yemeyelim, sonra bir tane atarsak kazanırız" şeklindeydi. Ve Mancini'nin planı Chedjou'nun neden olduğu penaltıdan sonra çöktü.. Ceyhun skor avantajını elde ettikten sonra oyuna savunma anlamında katkı sağlayacak bir oyuncu.. Futbolda atan ve tutan çok önemli.. G.Saray, Muslera ve Sneijder'i çok aradı. Özellikle Eray, Emre'nin penlatısında köşeyi bildi ama vücut yapısı esnemeye müsait olmadığı için kurtaramadı..

DROGBASARAY!

Drogba için lider, ağabey, arkadaş yakıştırmasını yapıyoruz. Ancak geçen sezon geldiğinde inanılmaz etkiliydi çünkü çok güçlüydü.. Şimdi Drogba öyle güçsüz ki; Alves'ten tek kafa topu alamadı. İkinci hamlelerinde ağır kaldı. Ayrıca Drogba G.Saray'da oynadığıni bilmeli. Ama derbide "Drogbasaray" gibi oynadı. Frikik atışlarında mesafe kontrol etmeden kaleye şut atması tam bir egoislikti. Çünkü, takımda uzun boylu ve yüksek toplara kafa vuracak kendisiyle birlikte Ceyhun, Chedjou, Burak var. Selçuk'ın orta yapması daha doğru olurdu. Sonuçta G.Saray'ın akılda kalan tek pozisyonu Melo'nun kaçırdığı penaltıydı. Büyük bir takım bu kadar şuursuz, tepkisiz olur mu? Altını çiziyorum; Galatasaray'da öncelikle değişmesi gereken "Teslimiyetçilik" ruhudur.

MAÇIN ADAMI: VOLKAN-ALVES

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA