Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Eğitime 'Güven' geldi

TFF Eğitim Dairesi'nin başında bulunan Doçent Doktor Güven Erdil'in neler yaptığını merak ettim. Çünkü Erdil'in göreve getirilmesi konusunda ciddi çatlak sesler vardı. Hatta birçok ünlü teknik adam "Kim bu adam?" şeklinde tepkiliydi. Türk futbolunun yapılanması konusunda rahmetli Gündüz Tekin Onay'dan sonra birçok kişi buralara atanmış ama göreve gelenler bir arpa boyu ilerlememişti.
6 ayı aşkın süredir TFF Eğitim Dairesi'nin başında yeni titriyle "TFF Futbol Gelişim Direktörü" olarak görev yapan Güven Erdil'in çalışmalarını araştırdım. Erdil'in şöyle bir geçmişine baktım, dopdolu bir CV'ye ulaştım. Satır başlarıyla Erdil'in muhteşem CV'si:
1-
Almanya Göttingen Georg August Üniversitesi Spor Bilimleri Yüksek Okulu'nda 4 yıl birçok bilimsel araştırmalar ve projelerde çalışmış.
2- Alman Spor Bilimleri Kütüphanecileri Birliği (AGSB) ile beraber hazırladığı diğer bir proje ile Türkiye'de ilk defa online Spor Literatürü Bilgi Bankasını (SPOLIT) kurmuş. Türkiye'de birçok üniversitede seminerler ve konferanslar vermiş.
3- Alman Futbol Federasyonu'nun antrenör eğitimine yönelik 'Talent Fordern und Fördern' Yetenek Seçimi ve Geliştirilmesi Projesi'nde görev yapmış.
4- Belçika'nın başkenti Brüksel'de Ecole Europeen'de spor danışmanlığı ve eğitmenlik görevi yapmış.
Belçika'nın Anderlecht Futbol Takımı'nda gençlerin yetenek seçimleri ve gelişmeleri alanında çalışmalarda bulunmuş.
5- 2008'den beri de Marmara Üniversitesi BESYO'da öğretim üyesi olarak çalışan Erdil, halen Spor Anatomisi, Spor Fizyolojisi, Psikomotor Gelişim, Antrenman Bilimi, Kinesiyoloji, Sağlık Bilgisiİlk Yardım ve Bilimsel Araştırma Yöntemleri Derslerini veriyor.

İŞTE 6 AYDA YAPTIK LARI
Güven Erdil'i bilgisizce eleştirenler bu CV'yi gördükten sonra herhalde utanmışlardır.
İngilizce, Almanca ve Fransızca bilen ve İletişim Koordinatörü Necat Gürpınar ile birlikte UEFA Eğitmeni unvanını alan Erdil'in 6 aylık süre içinde TFF Futbol Gelişim Direktörü olarak yaptıklarına göz atalım:

06-12 yaş grubuna yönelik futbol eğitimi programları tamamlandı.
Antrenör eğitimini yaygınlaştırma, zenginleştirme ve daha uzun sürece yayma çalışmaları kapsamında uygulamaya koyacağı uzaktan eğitim sisteminin ilk aşamalarından biri olan konferans sistemi ile ilgili test çalışmaları tamamlandı ve sistem hizmete açıldı. Sistem sayesinde antrenörlere internet üzerinden çeşitli eğitimler verilecek.

ÇOCUKLARA EĞİTİ M
Dijital Kütüphane ile ilgili çalışmalar tamamlandı ve sistem kullanılacak hale getirildi. Bu kütüphaneden başta antrenörler olmak üzeri futbol ile ilgili bilgi almak isteyen herkes yararlanabilecek.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun Ülker ile işbirliği içerisinde gerçekleştirdiği "Yıldız Futbolcu Eğitim Merkezleri" projesinin eğitim semineri yapıldı.
Türkiye'nin toplam 90 il ve ilçe merkezinde açılacak Yıldız Futbolcu Eğitim Merkezleri'nde hafta içi ve hafta sonları 06-12 yaş grubu çocuklara futbol eğitimi verilecek.
Kasım sonu başlayıp Mayıs'ta bitecek proje çerçevesinde 22 bin 500 çocuğun futbol eğitimi alması hedefleniyor.

MEB İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Futbolun okullara girmesi ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmeler yapıldı. 18 Kasım'da pilot okullarda çalışma başlayacak.
UEFA'nın fitness eğitim programı örnek alınarak Fitness ve Kondisyon Kursu programı hazırlandı.
Scouting eğitim modülü de oluşturuldu.
Bu programlarla ilgili kurslar yakında başlayacak.
Genç oyuncu gelişimine yönelik hazırlanan Elit A Antrenör Kursu'nun programı hazırlandı.
13-15 Ocak 2014 tarihinde yapılacak olan Uluslararası Teknik Direktör Semineri'nde format değişikliğine gidilerek organizasyon Uluslararası Antrenör Kongresi olarak düzenlendi. Kongre ilk kez olarak yabancı antrenörlerin katılımına da açıldı.
Çok önemli; UEFA'nın farklı ülkelerde düzenlediği "Antrenör Eğitme" kurslarına eskiden hep katılımcı yani dinleyici olarak katılıyorduk. "UEFA Eğitmenliği" unvanını alan Güven Erdil şimdi bu kurslarda ders veren olacak.

TERİM'İN İŞİ DAHA KOLAY
Önceki Milli Takım döneminde "Elit Sporcu yetiştirme" konusunda proje üreten Fatih Terim'in, şimdi projesini hayata geçirmesinin Erdil gibi bir eğitimci ile daha kolay olacağını düşünüyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA