Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Önce kabus, sonra rüya

Galatasaray adeta kabus dolu bir rüyadan uyandı.. Eboue'nin yerine monte edilen Dany "Kabus adam" rolünü tam üstlenmişken Sivaslı Ümit "Kabus adam benim" diyerek 10 kişi oynayan G.Saray'ın ekmeğine yağ sürdü.. G.Saray 10'a 10 oyunda pozisyon olarak son haftaların göz okşayan takımı Sivas'tan çok üstündü. Burak, Umut dikkatsizlikten, Aydın da doğru yere koşu yapmadığı için pozisyonları gole dönüştüremedi.
Mancini'nin 'beş benzemez'den kurulu savunması Galatasaray'ın az daha başını yakıyordu. Ancak milli maçlardan golle dönen Burak-Umut ikilisiyle başlaması. Drogba'yı dinlendirmesi çok doğruydu. Burak yerinde oynayınca yine ofsayta düşmesine rağmen golünü attı.
Galatasaray taraftarının Florya'daki "Sahaya yüreğiniz koyarak oynayın" uyarısı, maç öncesi takımı tribünlere çağırmayıp, "Bu forma kutsaldır, herkese nasip olmaz" tezahüratı Galatasaraylı oyuncuların sahada istekli, mücadeleci, oynamasına etken oldu.

DROGBA'YA YAKIŞMADI

Ancak Mancini'nin Sneijder ve Muslera'nın olmadığı bir ortamda Bruma'yı tribüne göndermesi bence yanlıştı. Stoper Dany sağbekte sorumsuzca oyundan atıldıktan sonra Eboue'nin sağbeke dönmesi Galatasaray savunmasının bir ölçüde dengelenmesini sağladı.
Yorgun görünen Aydın'ı uzun süreli sahada tutmak kulübenin refleks hatasıydı. İlk kez bir maçta Mancini'yi bu kadar öfkeli, tepkili gördüm. Oyuna sürekli müdahale etti. Oyuncularını doğru pozisyon almaları, rakibi kovalamaları, ayağa pas oynamaları için uyardı. Ama kenardan oyuna müdahalesi ne kadar doğruysa, Galatasaray kadrosunda "deneme-yanılma" deneyleri yapması o kadar yanlış. Kadro üzerinde yapılan sık değişim oyuncuların birbirleriyle oynama hafızasına hasar veriyor.
Oyuna girinceye kadar kulübede "Gölge" hocalık yapan Drogba'nın penaltıyı atmış Selçuk İnan'a ikinci penaltıyı bırakmaması tam bir egoistlikti, yaşına, kariyerine ve dünya yıldızlığına hiç yakışmadı.

MAÇIN ADAMI: SELÇUK İNAN

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA