Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

3-5-2 bereketi

Hamit Altıntop, Milli Takım'ın Hiddink döneminde Azerbaycan'a kaybettiği maçtan sonra şöyle söylemişti: "Başarı için beraber çalışmamız, beraber hareket etmemiz gerekir. Bunu herkes kendi kafasına sokmalı. Bazı şeyler sadece yetenekle olmaz. Sahada ve idmanlarda disiplinli olmak gerekir."
G.Saray'ın uzun bir aradan sonra Elazığ karşısında takım olarak mücadele ettiğini gördük. Rakip ligde sonuncu, alınan galibiyeti büyütmemek gerekir ancak üç puan Juventus maçı öncesi özlenen morali getirdi. G.Saray'ın iyi mücadelesinde ve iyi oyununda ilk 7 dakikada Selçuk ve Burak'la atılan iki erken golün payı olduğunu söyleyebilirim. Maça gollerle başlamak G.Saray'ın oyuna hükmetmesini sağladı. Ayrıca taraftarın barış rüzgarları içinde takımı tribüne çağırıp alkışlaması oyuncuların da moralini yükseltti. Mancini'nin kupada hatırladığı Yekta ile Ceyhun'u ilk on bire koyması ne kadar sürpriz ise sistem değiştirip 3-5-2'ye geçmesi daha büyük sürprizdi. Elazığ'a karşı 3-5-2 işledi. G.Saray maçı tek kaleye çevirdi. Elazığ'ın G.Saray kalesinde tek ciddi atağı yoktu. 3-5-2'de Chedjou sağda, Gökhan solda oynarken, Ceyhun savunmanın göbeğinde görev yaptı. Bu sistemde Riera ve Eboue kanatlardan sık sık öne çıkarak Galatasaray'a hücum zenginliği sağladı. Selçuk'un attığı golde de Eboue'nin yaptığı bindirme ile cetvel ölçüsündeki pasın büyük payı vardı. Ceyhun'lu bir 3-5-2'nin Juventus karşısında risk olacağını düşünüyorum.

SELÇUK VE MELO ÖNE ÇIKABİLDİ
Galatasaray için en pozitif olay Muslera'nın kaleye dönüşüydü. Çünkü Muslera oynadığında takım geriye paslarda tedirginlik yaşamıyor. Muslera'nın varlığı G.Saraylı oyuncuların güvenle oynamasını sağlarken belki de Mancini aynı güvenle 3-5-2'yi denedi ve başarılı oldu. Bu sistemi rakibe göre G.Saray oynayacaktır. Çünkü sistem sayesinde Galatasaraylı oyuncular birbirlerine yakın oynarken rakibe boş alan vermediler. Top rakipteyken hemen pres yaptılar. En önemlisi enerjilerini ekonomik kullanıp diri kaldılar ve hücuma daha çabuk çıktılar. Selçuk- Melo ikilisi, Yekta'nın verdiği destekle öne doğru daha fazla oynama şansı buldu.

MAÇIN ADAMI: FELİPE MELO

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA