Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Yerli-yabancı farkı

Juventus zaferi futbolcuları öyle bir rehavet içine sokmuş ki; Galatasaray takım olarak "Gençlerbirliği'ni nasıl olsa yeneriz" zihniyetindeydi... Bu yüzden ilk yarıyı "Kayıp" olarak oynadılar. Rakibi ısırmadılar, golü erken yemelerine rağmen sonuca anında tepki bile göstermediler. Neden? Galatasaraylı oyuncular sadece 45 dakikayı kaldırabilecek fizik güce sahipler. Juventus maçının ikinci yarısında sergilenen fizik güç en doğru örnek olur.
İkinci yarıdaki Galatasaray ile ilk yarıdaki Galatasaray'a bakınca "Fizik güç" kalitesinin ne olduğunu görebiliyoruz. İkinci yarıda rakibe baskı kuran, önde basan, sürekli arayış içinde olan, iştahlı, mücadele gücü yüksek ve pozisyonlar bulan bir Galatasaray izledik. Bir devrelik güç ikinci golü atamayınca, kazanmaya yetmedi.
Burak, kapanan Gençler'e karşı net iki pozisyonu harcadı. Burak'ın en büyük defosu topa vurmadan önce çevre kontrolü yapmaması. Drogba'nın golünden sonra yakaladığı pozisyonda Burak kaleci Ramazan'ı önünde görünce kaleyi boş sanıp vurdu, çizgiden Ferhat çıkardı. Burak bu vuruşu topa değil, kaleye bakarak yapabilse kesin golü atardı.

TÜRKİYE'DE KELEPÇELİ
Mancini kadro yaparken Avrupa'da "
Hür" Türkiye'de ise kelepçeli.. 3-5-2 doğru bir sistem. Ancak aktörler Gençler maçında yanlıştı. Balta'dan Riera yaratmak tutmadı. Burak'la başlamak doğru olurdu.
Mancini 3-5-2'yi uygulayacaksa yabancı tercihini Riera'dan kullanmalı. Çünkü Riera dengeli, sakin, sertlikten yılmayan nerede duracağını bilen bir oyuncu. Juventus maçının ikinci yarısında çamurlu bölgeyi ne kadar akıllı kullandığını hatırlatmak isterim. Peki kulübede kim oturur; yenilen golde Stancu'ya eskortluk yapan Chedjou ya da Eboue bekleyebilir.
Bir gerçek var ki; sezon başında yerli transferinde doğru yapılmayan kadro mühendisliği baş ağrıtmaya devam ediyor. Yerli-yabancı arasındaki fark kadroya yansıyor. Kulübe katkı sağlamıyor.
Kulüp Başkanı Ünal Aysal, "Puan farkı açılmazsa ikinci yarı yarışa ortak oluruz" diyordu. 11 puan farktan sonra Galatasaray herhalde ikinciliği kovalayacaktır.
NOT: Hakem Yunus Yıldırım maçları nedense kendi kurallarıyla yönetiyor. Galatasaray'a yapılan sert faullere düdük bile çalmadı. Drogba'nın her yerine tekme atan Kulusic sahada kalmazdı.

MAÇIN ADAMI: RAMAZAN KÖSE

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA