Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Kupakolik Mancini

Fatih Terim'le iki şampiyonluk yaşayan ancak Türkiye Kupası'ndan iki kez erken elenen Galatasaray, Mancini ile gruplara kaldı. Mancini çalıştırdığı takımlarda hep "Kupakolik" bir başarı yakalamış.
İtalya'da iki kez Süper Kupa'yı üç kez de İtalya Kupası'nı kazanmış. İngiltere'de de FA Cup ile İngiltere Süper Lig Kupası'nı kazanma başarısını göstermiş.
Galatasaray 2005'ten beri unuttuğu bu kupayı belki Mancini ile müzesine götürür. 2014 Ocak'tan itibaren Galatasaray ikinci yarıda uzun bir aradan sonra üç kulvarda çarpışacak...
Fenerbahçe elendikten sonra hocası Ersun Yanal, "Galatasaray kupada gruba kalır ve 3 kulvarda oynarsa sıkıntıya düşer ve zorlanır" demişti... Yanal'ın görüşüne saygım her zaman büyüktür.. Ancak Fenerbahçe Aykut Kocaman ile geçen sezon üç kulvarda oynarken, zirveden kopmamış, Türkiye Kupası'nı almış ve Avrupa Ligi'nde yarı finalde kaybetmişti. Çok maç oynamak futbolcu için avantajdır. Hem geniş kadroyu kullanabilir, hem de sık maç yaparak oyuncuların birlikte oynama alışkanlıklarını sağlarsınız.
Şimdi G.Saray gruplarda 6 maç oynayacak.
Avrupa ve ligi düşünürsek forma şansı bulamayan oyuncular tribünde oturmayacak, sahada olacak. Ayağına gelen şansı kullanacak oyuncu iyi oynadığı sürece Mancini'nin elini güçlendirecek.

HEP Mİ YEDEK KALACAĞIZ?

Mancini yine oynamayan oyunculara şans verdi. G.Saray daha uyumlu, istekli ve daha ciddiydi. Emre Çolak'ın penaltı golüne kadar (Penaltı kararı tartışılır. Top ele geliyor ama el vücutta) hücum zenginliği ve oyuna hakimiyet olarak üstündü. Amrabat'ın egoist oyunu takıma zarar verdi.
Riera ve Bruma'nın golleri gözleri okşadı.
Ancak Umut'un attığı gol öncesi Emre ile Bruma'nın yaptığı pas resitali mükemmeldi.
Emre-Bruma çok genç oyuncular, kulübeye ya da tribüne çıktıklarında kolay demoralize oluyorlar. Mancini bu oyuncuların kafasındaki "Hep mi yedek kalacağız?" saplantısını silmeli. Ve Mancini bu iki oyuncuyu özel çalışma ile güçlendirmeli.
Emre'nin oyun zekasına Bruma'nın hızına, çabukluğuna, dar alanda atağı etkili çalımlara G.Saray'ın ihtiyacı var. Yineliyorum;
Galatasaray 3-5-2 oynayacaksa Riera oynamalı. İspanyol oyuncu gecenin en iyisiydi. İşini doğru yaptı, sık sık hücuma çıktı ve golünü attı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA