Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Kayseri'nin uğuru

Galatasaray'a sezonun ilk yarısı Kayseri şehri uğurlu geldi. Fatih Terim'li dönemde Süper Kupa'yı Fenerbahçe'yi yenerek kazanan Galatasaray, Mancini ile iki deplasman galibiyetini Kayseri'de aldı. Sneijder Kayseri'de gollerine devam etti. Sonuçta Galatasaray 33 puan toplayarak ve devreyi ikinci sırada bitirerek yeni yıla mutlu girdi. Bana göre bu takımın kalitesine göre topladığı puanlar başarı değildir.
Mancini döneminde Galatasaraylı oyuncular ilk yarıda "Tek devrelik" takım olarak ön plana çıktı. Enerjilerini, fizik güçlerini, zihinsel motivasyonlarını hiç 90 dakikaya göre ayarlayamadılar. En iyi oynadıkları ve 3-1 kazandıkları Kopenhag ile 1-0 kazandıkları Juventus maçları en doğru örnektir. Erciyes maçına adeta golle başlayan ve 13 dakikada skoru 2-0'a getiren Galatasaray, rakibine hiç pozisyon vermeden çok üstün oynadı. Önde yapılan pres, yardımlaşma, ayağa isabetli pas oynama mükemmeldi. Erciyes kısa sürede yediği gollerin şokuyla ve şaşkınlığıyla direnç olarak düştü. Maç ilk yarıda Drogba, Sneijder, Burak ve kaleci Jorgacevic arasında geçti. Şut düellosu ve gol kurtarma inadı şeklindeki restleşmede Jorgacevic sanki içine "Onur Kıvrak" kaçmışcasına inanılmaz goller kurtardı.

GECENİN YILDIZI OLDU
İlk 45'te göz okşayan Galatasaray'da Hakan Balta'nın, Bruma'nın, Burak, Sabri ve Sneijder'in çalışkanlığı ön plana çıktı. Melo'nun attığı gol ofsayttı, Nihat Mızrak pozisyon alamadığı için kaçırdı. Ancak Melo'nun topla göbekten öne çıktığında doğru yerde doğru çalımlar attı, paslarını ezbere değil aklıyla kullandı. Futbolda skor ne olursa olsun "Maç bitti" diyemezsiniz. Galatasaraylı oyuncuların "Rehavete" girmesi, can havliyle saldıran Erciyes'e itici güç oldu. Galatasaray'ın laubali olduğu anlarda konsantrasyonunu kaybetmeyen Muslera, Erciyes'in korkutan ve takımını şoka sokabilecek ataklarına direnç ve dikkatle engel oldu. Yasin'in golü sonrası Mancini öfkelenince herkes toparlanıp ciddi olarak oyuna döndü. Galatasaray hücumun kontrolünü eline yeniden geçirdi. Drogba, Burak ve Sneijder'e geçit vermeyen ve gecenin yıldızı olmaya ant içmiş ki; kaleci Jorgacevic olağanüstü kurtarışlar yaparak farkın büyümesini önledi.

MAÇIN ADAMI: JORGACEVİC

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA