Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Mancini görmüyor!

Mancini geldiği gün yönetime, "Galatasaray'ın fizik gücü yetersiz" teşhisini koymuştu.. Ve bu zaafı devre arasında gidereceklerini vaad etti.. Görünen köy kılavuz istemiyor; Galatasaray'da fizik güç zaafiyeti yerlerde sürünüyor.
Galatasaraylı oyuncular çok adamla hücum ediyor ama topu kaptırdığında geriye çabuk dönemiyor ve rakibe gol pozisyonu üretmek adına derin boşluklar bırakıyor. Galatasaraylı oyuncular çok adamla savunma yaptıklarında ise hücuma çabuk ve hızlı gidemiyor.
Kupadaki Antalya, Elazığ maçlarının ikinci yarılarındaki mahkum görüntüyü Antep önünde de izledik. Nedir bu? Galatasaray üretemiyor ama rakibe inanılmaz pozisyonlar ikram ediyor.. Acaba Mancini kulübeden Galatasaray'ın düştüğü durumları görmüyor mu? Çünkü Galatasaray oyuna hükmeden bir futbol karakterini sahaya yansıtmıyor. Bunun için Mancini takım uyumunu yakalamak adına kimin hangi pozisyonda oynayacağına karar vermeli papatya falı açmamalı..
Sistem konusunda da elinde 3-5-2'yi oynayacak oyuncu grubu yoksa 23. dakikada tercih ettiği 4-4-2'ye geri dönmeli..

MELO AYAKTA TUTU
Galatasaray'ın omurgasında değişmeyecek oyuncular Muslera, Selçuk-Melo ikilisi ile Mancini'nin "En çok beğendiğim oyuncu" dediği Semih'tir.. Özellikle Melo-Selçuk ikilisini bozmak ihanettir..
Mancini oyuna "Çok çalışkan ve öğrenmeye açık" dediği Ceyhun ile çok istediğini duyduğum Salih Dursun'u aldı.
Eğri oturup doğru konuşalım, bu iki oyuncu Galatasaray kalibresinde mi? Asla..
Teknikleri yok, oyun zekaları ve isabetli pas verme özellikleri kısıtlı... Sadece koşarak, mücadele ederek futbolcu olunmaz.
Sneijder bile Salih'e önüne yumuşatamadığı top için öfke kustu. Zaten Salih girdikten sonra Galatasaray'ın bozuk ayarı "Pert" oldu. Antep'in hücum hattı dikkatli olsaydı Galatasaray farklı yenilirdi.
Galatasaray'ı Antep maçında ayakta tutan tek oyuncu Melo'ydu.. Brezilya Milli Takımı'na çağrılmayı hak eden Melo her yerdeydi. Mücadelelerde yine yüreğini ortaya koydu, savunma yaptı, Galatasaray'ı hücuma taşıdı, gol pası verdi, dışarıdan attığı şutlarla golü bile aradı. Galatasaray'ın rayına oturması için üç tane daha Melo'ya ihtiyacı var..

MAÇIN ADAMI:
FELİPE MELO

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA