Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Psikolojik galibiyet...

Ünlü Fransız şair ve yazar Paul Valery başarı konusunda şöyle demiş: "Başarı, insanın istediğini elde etmesi, mutluluk ise elde ettiğini istemesidir.."
Bu söz Galatasaray'ın Beşiktaş önündeki ruh halini tam anlatıyor. İki takımın da çok iyi oynamadığı ama iyi mücadele ettiği "Satranç" kıvamında bir derbi izledik. Beşiktaş, fizik kalitesiyle ön plana çıktı. G.Saray, tecrübesi, kaliteli ayakları ve teknik becerisiyle ayakta durdu. Kazanan psikolojik olarak güçlenecek ve zirve yarışına güvenli devam edecekti. TT Arena'da Beşiktaş'a karşı iki yıldır ciddi psikolojik üstünlük kuran G.Saray "Stratejik" derbiyi kazandı. G.Saray taraftarı takımlarının iyi oynamadığını hissedince destek ateşini maç boyu hiç söndürmedi. Kötü oynarken taraftara ihtiyacınız olur. G.Saraylı oyuncuları derbiye özel olarak hazırlayan sarı-kırmızılı taraftarlar müthiş destekleriyle takımlarını mücadelenin içinde tuttu. G.Saray'da Drogba, Sneijder, Burak Beşiktaş'ın savunması içinde yeterince topla buluşamadı. Drogba, Başkan Aysal'ın uyarısından ders çıkarmış olacak ki; iyi mücadele etti, tekmeye kafa soktu, heybetiyle Beşiktaş savunmasını rahatsız etti.
Veysel-Telles ikilisi, G.Saray'ı kanatlardan hücuma taşıdı. Mükemmel penaltı golüne imza atan Selçuk İnan, tutuktu, topla buluştuğunda yediği baskıdan sırtını rakip kaleye dönmekte zorlandı. Melo, zaman zaman fantezi hareketlere kaçmasına rağmen yine çalışkandı. Yeri geldi topla rakip arasına vücudunu koydu, yeri geldi hücuma destek oldu. Muslera, oyuna adeta akıl koydu, kritik kurtarışlar yaparken, topu oyuna hep doğru soktu, en önemlisi telaş yapmadı. Centilmen bir hareketle hakem Cüneyt Çakır'ın da övgüsünü alan Semih Kaya, savunmada hatasız oynadı.
Mancini, derbiyi kenardan maestro gibi yönetti. İtalyan hoca, maçtan bir dakika bile kopmadı. Değişiklikleri doğru zamanda yaptı. Sarı kartlı Ceyhun'u atılmadan Yekta'yla değiştirdi. Sneijder'in ayaklarının artık beyni ile uyum sağlamadığını ve sinirlendiğini hissederek hemen Gökhan Zan'ı oyuna aldı.
Not: Penaltıya neden olan Dany adına üzüldüm. Dany, Veysel'in feykine aldandı. Beşiktaş taraftarı Dany'i dilerim suçlamaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA