Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

G.Saray'a moral oldu

Mevlana, kötü günler geçirenlerin umutsuzluğa kapılmaması için çok sevdiğim şu anlamlı sözü söylemiş: "Bazen bitmek bilmeyen dertler yağmur olur üstüne yağar. Ancak rengarenk gökkuşağı da yağmurlardan sonra çıkar.." Galatasaraylı futbolcular ve sıkıntı günler yaşayan yönetim için Fenerbahçe galibiyeti gökkuşağı güzelliğinde oldu. Psikolojik yönü güçlü derbiye F.Bahçe gelirken 13 puanlık farkı G.Saray'ın üzerinde baskı olarak kullandı. G.Saraylı futbolcular için Arena'da kazanma alışkanlığı ve taraftar itici güç görevindeydi. Ballandıra ballandıra anlatacağımız bir derbi izlemedik.
İki takım oyuncuları da maç boyu hakem Bülent Yıldırım'ı yanlarına almaya çalıştı. Muslera, Semih, Yekta, Mehmet Topal ve Gökhan Gönül dışında tüm oyuncular sürekli didişip durdu. Sarı kartlar havada uçuştu. Bülent Yıldırım sahanın en sakiniydi en küçük baskıdan etkilenmedi, gördüğünü çaldı. G.Saray takımı taraftarı ile aynı frekansta buluştuğu anlarda rakibe baskı kurdu.
Sneijder'in 9.dakikada attığı ustalık kokan erken gol sonrası ve Emre atıldıktan sonra G.Sasaray ilk yarı bitimine kadar oyunu istediği gibi kontrol etti. Golde Selçuk ve Melo'nun pas trafiğini çabuk ve isabetli yönetmesinin payı da büyüktü. Başta kaleci Volkan olmak üzere F.Bahçe sürekli Emenike'yi uzun toplarla G.Saray savunmasının arkasında buluşturmaya özen gösterdi. İkinci yarıda Semih-Hakan Balta ikilisi yaptıkları kişisel hatalarla taraftarın yüreğini ağzına getirdi. Galatasaray her zaman kaybettiği gerilimli maçları bu kez kazandı. Çünkü Melo, Sneijder, Eboue, Emre, Alves, Emenike, Caner gibi gerilimi seven oyunculara teslim olmadı. Melo ile kapışan Emre'nin sinirleri iflas etti ve kırmızıyı haklı gördü. Fedakarca oynayan Drogba heybetiyle F.Bahçe savunmasını fazla ileri çıkarmadı. Boğuştu, duvar oldu. Yekta koşup, kritik pozisyonlarda vücudunu topla rakip arasına akıllı soktu. Mancini'nin ikinci yarıda skoru koruma psikolojisine giren takımı kenardan uzun süre uyarmaması büyük hataydı. Ayrıca yanlış pas tercihi sonrası Selçuk'a ve Sneijder'e el kol hareketleriyle tavır alması yakışmadı.
Sonuçta; Galatasaray kazanarak evindeki psikolojik üstünlüğünü korudu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA