Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Geç gelen güzellik

G.Saray, Bursa'da deplasman fobisine son verirken ikinci yarıda oynadığı etkili futbolla 9 yıl sonra da adını finale yazdırdı. İlk yarıda 5 dakika içinde iki gol yiyen ve geriye düşen G.Saraylı oyuncular zihinsel olarak oyundan düşmedi. Sneijder'in devre biterken attığı gol G.Saray'ın soyunma odasına umutlu girmesini sağladı.
İnsanların öncelikle duygularını harekete geçirmedikçe onları motive edemezsiniz. Kalp, beyinden önce gelir. Soyunma odasında özel bir konuşma yaptıkları o kadar belliydi ki ikinci yarıda mücadele gücü, temposu yüksek bir Galatasaray izledik. Çünkü ilk yarıda 2-0'dan sonra Bursa seyircisi "üç üç" diye bağırıyordu... Bursa'nın hocası İrfan Buz da bu slogana uyup takımına "oyunu tutun" mesajını kenardan yollamadı. 50. dakikada Selçuk'un penaltı golü maçı uzatmaya taşırken Bursalı futbolcular şok oldu, tribünler de bir anda suskunlaştı. Burak'ın 53'te attığı gol Galatasaray'ın, oyunun kontrolünü tamamen eline geçirmesini sağladı. Maç boyu gergin olan Burak, Sabri'nin mükemmel asistiyle final kapısını ardına kadar açan golü attı. Sneijder tam bir 10 numara gibi oynadı. Galatasaray'ı meastro gibi yönetti. 'Emektar Reis' Sabri sahanın ve G.Saray'ın en çalışkanıydı. Melo'nun dönüşü, hücumla savunma arasında köprünün kurulmasını sağladı. Burak, pozisyonları yakından takip etti, mücadeleden yılmadı. Muslera gol yemesine rağmen yüksek toplar ve kritik yan ortalarda topları doğru zamanlamayla çıkıp aldı.
Mali kongrede ibra olan Başkan Ünal Aysal maça gelerek takıma ciddi bir moral kaynağı oldu. Her zaman söylüyorum, futbolcular zor günlerde sahiplenme duygusuna ihtiyaç duyarlar. Bursa zor deplasmandı, başkan Aysal'ın tribündeki varlığı futbolcular için itici güç oldu. Başkan Aysal'a da sevgi selamı yolladılar. Bir takımın başarısı aile olabilmekten geçer. Bursa'daki kaybetmeme duygusunu kazanma duygusuna dönüştüren Galatasaraylı oyuncular bu birlikteliği daha önce kurabilselerdi lig yarışından kopmazlardı. Hep eleştirdiğim hakem İlker Meral'i kutluyorum. Baskıdan korkmadı, yaşanan gerilimden dağılmadı. Kartlarını doğru çıkardı. En önemlisi zor maçta tüm kritik pozisyonlara yakındı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA